Atletiek

Hardlopen

MILA trainingsgroep

MiLa staat voor Midden- en Lange afstand, dat zijn de afstanden van 800 meter tot de marathon. In de praktijk richt de groep zich vooral op de lopers van 800 meter tot de 10 kilometer. Ook de langere horde nummers (300m en 400m horden) en de steeple-chase (1000m-3000m) horen hier bij. Een enkeling maakt een uitstapje naar de 15km, halve en hele marathon.

De leeftijd van de groep varieert op dit moment van 11 t/m 40 jaar; dus van junioren D t/m de masters.

De atleten in deze trainingsgroep hebben bewust gekozen voor een “loopcarrière”. Plezier in het lopen staat voorop met aandacht voor ieders ontwikkeling. We trainen (met de jeugd) volgens het LTAD model. Dit staat voor “Long Term Athletic Development”.

Dit model, afkomstig uit Canada, laat een ieder op zijn of haar niveau trainen met aandacht voor zijn of haar persoonlijke ontwikkeling. Dus geen snelle successen op de korte termijn maar werken aan een gedegen basis zodat er een leven lang met plezier kan worden hardgelopen.

Wat betreft de MILA trainingen staat het Meer Jaren Opleiding Plan (MJOP) centraal waarin de diverse leeftijd stadia op het gebied van lopen beschreven staat.

Er wordt 3x getraind; 2x een looptraining op de baan bij Archeus en 1x een krachttraining in het krachthonk van Archeus. In de zomer zijn er extra trainingen.

Lijkt het je leuk om je bij ons aan te sluiten, kom dan gerust een paar keer meetrainen.
Trainingstijden: vindt je hier