Atletiek

Hardlopen

Hardloopgroepen

Recreanten loopgroep 1

Loopgroep 1 is voor lopers die beginnen en evt. toewerken naar een 5 kilometer loop. Je wordt begeleid om zo verantwoord mogelijk te trainen.


Recreanten loopgroep 2

Loopgroep 2 is voor lopers die al 5 kilometer kunnen lopen.
Je wordt begeleid om zo verantwoord mogelijk te trainen naar een snellere tijd op b.v. de 5 km en/of te trainen naar de 10 kilometer.


Tijdens de trainingen van loopgroep 1 en 2 wordt er veel aandacht geschonken aan de houding. Loopscholing is ook een onderdeel welke iedere training terug komt. Het hoofdprogramma wordt aangepast naar kunnen.

Ook zijn loopgroep 1 en 2 geschikt voor lopers die terug komen uit een blessure. Je kunt dan weer werken aan een verantwoord herstel.
De trainer kan dan observeren en evt. aanwijzingen geven waar nodig.

Trainingstijden

Om te trainen zijn er meerdere mogelijkheden per week. Op de pagina trainingstijden vindt je op welke tijden er getraind kan worden.

Trainers

Marina Berg-Mentink

Marina Berg

Trainer LT3
Traint loopgroep 1 en 2

Tel: 06-11222093
E-mail: marinaberg@kpnmail.nl

Ria Bussink

Ria Bussink

Traint loopgroep 1 en 2

Tel: 06-28297605
E-mail: riabussink@gmail.com

Recreanten loopgroep 3

Loopgroep 3 traint parallel op de dinsdag en donderdagavond. Er zijn lopers die beide avonden op de baan trainen, ook is het mogelijk 1 van de 2 avonden mee te pakken. De trainingen zijn voor lopers die zich willen verbeteren op afstanden van 5km tot de marathon.

De baantrainingen bestaan standaard uit loopscholing en het hoofdprogramma (interval). Daarnaast wordt het in de zomer aangevuld met core stability training.

Voor de groep wordt elke maand een maandschema opgesteld die te vinden is op de site. Zodat trainingen ook zelfstandig uit te voeren zijn en er een compleet aanbod is waarin ook de duurlopen voor het weekend zijn opgenomen. Deze worden regelmatig samen gedaan op zondagochtend vanaf  accommodatie de Hunenbulten.

Trainingstijden

Om te trainen zijn er meerdere mogelijkheden per week. Op de pagina trainingstijden vindt je op welke tijden er getraind kan worden.

Trainers

Marcel Bos

Trainer LT3
Traint loopgroep 3

Tel: 06-52472379
E-mail: marcelbos72@gmail.com

Jelle Bosch

Trainer LT3
Traint loopgroep 3

 

Duurlopen

Op de dinsdagavond worden er afwisselend met baantraining ook duurlopen gedaan
Korte duurloop: 5 - 8 km.
Langere duurloop: 7,5 - 11 km.

Op de zondagochtend zijn er verschillende duurlopen.
Afstanden vanaf 6 km tot ca 21 km.
Er is ook een mogelijkheid om te trainen naar een halve of hele marathon.

Trainingstijden

Voor de tijden van deze duurlopen zie trainingstijden.

Start vanaf de accommodatie de Hunenbulten
Routebeschrijving via Facebookgroep Hardlopers

Woensdagmorgengroep

Op woensdagochtend is deze sociale en hartelijke groep lopers te vinden op de baan van De Hunenbulten of lopen zij in het mooie buitengebied.

Het niveau van de aanwezige lopers is zeer divers. Opvallend is dat er altijd wel iemand is waar je je bij kunt aansluiten of juist aan kunt optrekken.

De groep maakt gebruik van een groepsapp om op een snelle manier wijzigingen of andere zaken te kunnen uitwisselen. Na afloop van de training wordt in de kantine vaak lang en gezellig nagepraat.

Trainingstijd

De tijd vindt je op de pagina trainingstijden.

Rommelgebergtegroep

In het Rommelgebergte aan de rand van Winterswijk verzamelt  zich elke zaterdagochtend een groep atleten om het weekend  op een sportieve manier te beginnen.

Deze training wordt zo gevarieerd mogelijk gemaakt. De ene zaterdag een duurloop de andere wat meer kort werk. Ook geven de trimbaan en het crossparcours gelegenheid om de conditie naar een hoger niveau te tillen.

Niet alleen de trainingen zijn gevarieerd, ook de deelnemers lopen flink uiteen. Deelname is geschikt voor recreanten van alle loopgroepen. Ieder Archeus lid vanaf de junioren is van harte welkom.
Dus loop eens mee en proef de sfeer in het bos.

Start vanaf de parkeerplaats van de trimbaan aan de Arrasveldweg

Trainer

Jan Jaap Beeks

Jan Jaap Beeks

Tel: 06-27324404
E-mail: janjaap@tarental.nl

Trainingstijd

Zie voor de juiste tijd trainingstijden

Voor vragen over trainingen kunt u zich melden bij de trainer van de betreffende groep.