Atletiek groepen

Bij de atletiek hanteren ze een eigen leeftijdindeling, deze is van belang voor de wedstrijden. Voor de trainingen hanteren wij een eigen indeling; We verdelen dan de groepen als volgt;

• zit je op de basisschool dan train je van 18.00-19.00 uur en zaterdag van 9-10 uur
  • middelbare schoolleeftijd traint van 19-20.15 uur en zaterdag van 10-11.15 uur

Basisschool groep 3 en 4, groep 5 en 6 en groep 7 en 8 delen we bij elkaar in. Let op, als je in groep 8 zit ben je meestal al junior.

Groep 7 en 8 kunnen 3x per week trainen op maandag, donderdag en zaterdag.
Groep 3, 4, 5 en 6 training 2x per week op maandag en zaterdag

Uitzonderingen kunnen in overleg gemaakt worden. (info: Nicole Nijmeijer, nijmeijer@planet.nl)
(zie onderaan leeftijdindeling atletiekunie)

Pupillen

Leeftijd tot 11 jaar

In deze groep wordt de basis voor een sportcarrière gelegd.

Door een enthousiaste groep trainers worden de grondbeginselen van de atletiek, vaak in spelvorm, aangeboden. Zo worden de bewegingen die later nodig zijn voor bijvoorbeeld speerwerpen hier al aangeleerd door het gooien met ballen. Op deze manier worden kinderen van jongs af aan geprikkeld om veel verschillende bewegingen te maken. Ook voor de jongsten worden wedstrijden georganiseerd waarbij ze zich kunnen meten met leeftijdsgenootjes.

Kortom: Jong geleerd is oud gedaan.

leeftijd 12 t/m 19 jaar

De nadruk in deze groep ligt op sporten met plezier. Er wordt samen gesport en de technieken die essentieel zijn voor goede prestaties worden hier aangeleerd en verfijnd. De trainers streven ernaar zoveel mogelijk onderdelen van atletiek aan te bieden en een zo gevarieerd mogelijk trainingspakket te geven.

Samen nemen we deel aan de vier stedenwedstrijden, onze eigen clubkampioenschappen, de eigen loopwedstrijdjes en die in de buurt. Verder zijn er meer wedstrijdmogelijkheden.

Selectie

leeftijd 12 t/m 19 jaar

Deze groep traint op meerdere avonden per week en er zijn mogelijkheden voor aanmelding voor extra regionale trainingen. Hierbij staat eveneens plezier voorop, maar is motivatie, enthousiasme en teamspirit een belangrijke voorwaarde om aan te sluiten. Wil je graag vooruit, dan is deze groep geschikt. Hiervoor kun je de trainer vragen of vraagt de trainer jou. Deelname aan wedstrijden is uitgebreider dan bij de juniorengroepen.

De jongste selectie traint van 18-19/19.15 uur, de oudste groep van 19-20.15 uur.

Mila

Leeftijd vanaf 14 jaar.

Wil je graag je loopvermogen en je looptechniek op de middellange afstand verbeteren dan kun je je aansluiten bij de MILA loopgroep. Dit kan naast de reguliere atletiektrainingen, maar ook los daarvan staan.

Atletiek 4 You

Atletiek 4 You of kortweg A4Y is een groep voor kinderen en jongeren van 7 t/m 18 jaar  voor wie sporten bij een reguliere groep moeilijk is vanwege bijvoorbeeld de hoge eisen, de grootte van de groep en de snelheid van het programma.
Binnen deze groep werken we in kleine groepjes alle onderdelen van de atletiek af.

Voor iedereen binnen zijn eigen niveau en mogelijkheden. Wanneer er sprake is van een verstandelijke beperking, motorische beperkingen of ontwikkelingsproblemen zoals ADHD en autisme ben je ook welkom bij deze groep.

De groep staat onder leiding van een groep enthousiaste en deskundige trainers die graag samen met jou het programma afstemmen.

Voor vragen of een keer komen kijken neem dan contact op met Nicole Nijmeijer ( nijmeijer@planet.nl / 06-44884425 )

vanaf 19 jaar

Een kleine enthousiaste groep leden traint twee keer per week alle onderdelen van de atletiek onder deskundige leiding. Als lid van AV Archeus kan je hier aan deelnemen en eveneens deelnemen aan de looptrainingen. Samen wordt deelgenomen aan de clubkampioenschappen en aan avondwedstrijden in de regio.

WATT / FBK

vanaf 19 jaar

Er zijn verschillende leuke mogelijkheden om extra te trainen. De selectie onder leiding van onze trainers, regionale FBK op vrijdagavond in Hengelo (extra kosten) en de superleuke regionale wintertraining WATT (extra kosten) in de indoorhal in Rhede (D)

hier kun je aan mee doen. Vraag Honza hoe en wat: Valentajan@hotmail.com