Atletiek

Hardlopen

Survivalwinnaar ook naar KroeseWevers Cross zondag

WINTERSWIJK – Dinant Huurneman, zondag nog winnaar van de Survivalrun van Beltrum, zal aanstaande zondag ook zijn opwachting maken in Winterswijk, bij de KroeseWeverscross van zijn eigen vereniging AV Archeus. De survivalatleet uit Meddo doet mee aan de 10 kilometer, een van de vijf afstanden waaruit gekozen kan worden.

Gezien de zwaarte van de crossloop, met boomstammetjes, drassige weilanden en modderige paadjes, is Huurneman een van de favorieten voor het podium. Maar ook clubgenoot Lars Duistermaat, onlangs nog winnaar van de halve marathon bij de Keiloop in Meddo, doet mee aan de cross, die zondag zijn zevende editie beleeft. Duistermaat won vorig jaar de 10 km in een tijd van 36.23.

Onder de nu meer dan honderd voorinschrijvers kunnen ook nog veel ‘dark horses’ zitten. Traditioneel doen veel recreanten en wedstrijdatleten uit de hele Achterhoek en het Duitse grensgebied mee. En inmiddels hebben lopers uit het hele land hun komst naar sportcomplex De Hunenbulten bevestigd, onder andere uit Lelystad, Nieuwekerk aan de IJssel, Amsterdam en Elst.

Ook bij de dames kan zich zondag een mooie strijd op de 10 km gaan ontwikkelen met deelnemers als triatlete Dorothé Vrieze (vaste podiumkandidaat), Sandra Wassink van Archeus (winnares 2017 ) Ineke Voets uit Elst (tweede in 2017).

Meer info en inschrijven kan op KroeseWevers Cross. Inschrijving sluit 12 januari!