Atletiek

Hardlopen

Overijsselse crosskampioenschappen

Zaterdag 13 januari, de Gelderse, Overijsselse crosskampioenschappen.

De organiserende vereniging had een zwaar en technisch parcours uitgezet op een oude vuilnisbelt. Er was op sommige plekken behoorlijk hoogteverschil en het was modderig. Goede schoenkeuze was dus belangrijk en het bleek al snel dat niet iedereen het parcours goed had ingeschat.
Als eerste mocht Maren de Koning aan de start verschijnen. Na een goede start weet ze haar 2 km te volbrengen in 8.57 min. en daarmee behaalde ze een mooie 14e plek. Er werd ondanks de modder toch snel gelopen bij alle cross afstanden.

Bij de start van Luke Hiddink was er veel geduw en getrek, maar Luke weert zich goed. Een hele mooie opgebouwde cross, waarmee hij in het midden het meest weet te winnen . De nummer 4 was net een stap te ver. Luke loopt naar een fantastische 5e plek als 1ste jaars C in 14.59 (!)min. op de 3.5 km.

De wind wakkert aan (ook kouder) en Jesse Nijmeijer mag aan zijn cross beginnen, een boos gezicht omdat het niet ging en soms een glijpartij. Jesse had dus niet voor spikes gekozen en had daar achteraf spijt van. Maar ook Jesse weet goed  en stabiel zijn race te lopen. Eerst bleef hij nog achter een groepje hangen maar liep daar uiteindelijk ook aan voorbij en loopt naar een fraaie 6e plek, 27.50 min. voor de 6km.

Ook onze trouwe supporter en crosser Nicole Nijmeijer deed mee aan deze cross. Altijd een stabiele cross, maar dit keer had ze materiaal pech. Haar veter raakte los in de 2e ronde. En daar stond bij de finishlijn Jesse, om zijn moeders veter te strikken, zodat ze snel haar cross kon vervolgen.
Wat zegt de MILA trainer altijd tegen zijn atleten: Les 1 van hardlopen; goed de veters strikken!!!
Bij de eerstvolgende bocht had ze haar concurrent al weer ingehaald en liep Nicole heel netjes naar een 4e plek in 44.58 min (7,5km)in haar categorie V40.

Het was een mooi leermoment voor de atleten want er was nu duidelijk meer tegenstand dan in het Twentse land, maar daar word je alleen maar beter van.
Maar onze atleten worden steeds sterker, ook te zien op de training. Er wordt gedisciplineerd en met passie getraind. De groepscohesie is sterk. De MILA groep hoopt dat nog wat meer atleten zich aansluiten de komende tijd. Wil je je zelf verbeteren en lopen is je passie, dan is gezamenlijk en consequent trainen zeer zinvol.
Het crossseizoen zit er bijna op en het blikveld gaat langzamerhand richting baanseizoen.