Atletiek

Hardlopen

KroeseWevers Cross

Afgelast

Archeus heeft een streep gezet door de KroeseWevers Cross, die op zondag 9 januari 2022 zou worden gehouden in Winterswijk. Door de coronabeperkingen en aanhoudend hoge besmettingscijfers acht de organisatie het niet verantwoord de tiende editie van de crossloop door te laten gaan. “Dat zou te veel complicaties en onzekerheden met zich meebrengen in de voorbereiding”, aldus Berto ten Brinke namens de organisatie.

KroeseWevers Cross weer spannender en mooier gemaakt

Afgelopen winter kon-ie helaas niet doorgaan, maar op zondag 9 januari 2022 beleeft de bekende KroeseWevers Cross zijn 10e editie. Opnieuw gesteund door de trouwe sponsor, KroeseWevers Accountants en Belastingadviseurs, heeft de organisatie er een nog afwisselender en aantrekkelijker evenement van gemaakt. Met een gedeeltelijk vernieuwd parcours staat de beleving meer dan ooit voorop. Maar ook de fanatieke wedstrijdlopers zullen niet ontbreken, mede doordat de cross deel uitmaakt van de Achterhoekse Cross Competitie.

Zoals altijd voert de KroeseWevers Cross de deelnemers over een afwisselende ondergrond van gras, weide, bosgrond, zandpaden, gravelweg en slootkanten. Ook de neergelegde boomstammen zullen ditmaal niet ontbreken. De run wordt gehouden vanaf het Archeus-complex en leidt de lopers door het Gossinkbos en omgeving, tegen een hopelijk weer winters besneeuwd decor. De start is als vanouds spectaculair, met zijn brede Engelse start, waarbij alle lopers op één lijn staan.

Nieuw dit jaar is dat er een extra lus is gemaakt op de Achterweg, de lange zandweg die terugvoert naar de finish. Daardoor sluit het parcours nog beter aan bij het karakter van de cross. Er vindt wederom elektronische tijdwaarneming plaats.

De KroeseWevers Cross maakt onderdeel uit van de Achterhoekse Cross Competitie (ACC) op de afstanden 5 en 10 km. De ACC wordt georganiseerd in samenwerking met AVA70 uit Aalten, Atletico uit Gendringen en Argo uit Doetinchem.

 

 


Voorgaande edities:

KroeseWevers cross 2020:

Het verslag en de uitslagen van de cross in 2020:

Uitslagen 2020

Verslag 2020

Foto’s en video vindt u op onze fotopagina

KroeseWevers cross 2019:

Het verslag en de uitslagen van de cross in 2019:

Uitslagen 2019
Verslag 2019

Foto’s vindt u op onze fotopagina


KroeseWevers cross 2018:

Het verslag en de uitslagen van de cross in 2018:

Uitslagen 2018
Verslag 2018

Foto’s vindt u op onze fotopagina


KroeseWevers cross 2017:

De uitslagen, verslag en foto’s van 2017 vindt u hieronder.

Uitslagen 2017

Verslag 2017

Foto’s Jeugdcross. Door Ingrid Houben
Foto’s korte en lange cross. Door Ingrid Houben
Foto’s korte en lange cross. Door Mark Heister
Foto’s korte en lange cross. Door Edwin Westrum (met drone)
Een video door Marco Lobeek (met drone)
Foto’s op achterhoekfoto.nl


KroeseWevers cross 2016:

Hieronder het verslag, de uitslagen en foto’s van de cross in 2016:

Verslag
Verslag jeugdcross

Uitslagen

Foto’s door Ingrid Houben
Foto’s door Mark Heister