Wedstrijd info

• Korte Cross: 11:30 uur
    • Lange Cross: 11:30 uur

KroeseWevers Cross op zondag 15 januari

De zesde editie van de  KroeseWeverscross  van AV Archeus wordt gehouden op zondag 15 januari 2017.  De nieuwe datum is door de wedstrijdcommissie gekozen in verband met de volle wedstrijdkalender een weekend eerder. Hierdoor hoopt de altijd uitdagende cross meer deelnemers naar het Gossinkbos te trekken.

De hardloopwedstrijd kent net als in 2016 een 5,3 km en 10 kilometerloop voor de volwassenen en een korte (1,6 km ) en lange (2,5 km) afstand voor de jeugd. Start en finish zijn weer op De Hunenbulten aan de Vredenseweg 134b in Winterswijk.

kroese-weverscross-2016“Weilanden, slootkantjes en boomstammetjes blijken de ideale ingrediënten te zijn voor deze cross”, zegt Berto ten Brinke van de organisatie. “We merken dat deelnemers van elk niveau genieten van het parcours. We starten weer vanaf de baan  De tijdsregistratie zal net als in 2016 via chipmeting gebeuren.”

De cross trekt elk jaar – naast een heel leger recreanten – ook meerdere toppers uit de regio en het Duitse grensgebied. Vorig jaar won Koen Vossers bij de mannen de hoofdafstand, gevolgd door Lars Duistermaat en de Duitse atleet Stefan Stroick. Bij de dames werd het podium bezet door Sandra Wassink, Dorothé Vrieze en Marion Stokman. Maar ook de getalenteerde broers Ibrahim en Farhaan Abdi Ali uit Groenlo zijn vaste  deelnemers van de cross. Uit eigen gelederen schitteren doorgaans  verder atleten als Wouter Vreeman, Thomas Konings, Vincent te Brake, Chantal Oortgiese en de zussen Daphne en Maren de Koning en Margot en Lara Putto.  En wie weet, drijven meer talenten naar boven in de editie van 2017.

De deelnemers van de KroeseWevers cross kunnen gebruik maken van de kantine en de kleedkamers. Ideaal vanwege het vaak blubberige parcours en natuurlijk om na afloop fris en fruitig aan de nieuwjaarsborrel te gaan. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen en is er een ruime gelegenheid tot stalling van fietsen.

De start van de jeugdloop over 1,6 km (t/m 11 jaar) is om 10.30 uur en de jeugdloop over 2,5 km (12 t/m 15 jaar) begint om 10.45 uur. De korte (5,3 km) en lange (10 km) cross voor volwassenen starten tegelijk om 11.30 uur.

De komende tijd zal op deze website steeds het laatste nieuws rond de KroeseWevers Cross te vinden zijn. De voorinschrijving gaat via deze site aan de linker kant bij Inschrijven.

De organisatie is zeer verguld dat KroeseWevers, een toonaangevend bureau in de regio op gebied van accountants en belastingadviseurs, wederom het hoofdsponsorschap op zich neemt.

Ook dit jaar mag iedereen deelnemen: atleten die gaan voor een snelle tijd en eremetaal, sporters die de conditie tijdens hun winterstop op peil willen houden of recreanten die voor de gezelligheid meedoen, iedereen is welkom bij de KroeseWevers Cross.

Kosten:

Voorinschrijvers van de beide jeugdcrossen betalen € 3,00. Deelname aan de korte cross en de lange cross bedraagt € 5,00. Bij na-inschrijving, op zondag 15 januari, bedragen alle inschrijfgelden € 1,00 meer.

Inschrijven:

Voorinschrijven kan via de knop aan de linkerkant tot donderdagavond 12 januari 2017. Na-inschrijven en het ophalen van de startnummers kan in de kantine van de Hunenbulten tot 30 minuten voor de start van de betreffende afstand. Deelname aan de KroeseWevers Cross is voor eigen risico van de hardloper. Met spikes lopen is niet mogelijk.

KroeseWevers cross 2017:

De uitslagen van 2017 vindt u hieronder, het verslag en de foto’s volgen.

Uitslagen 2017

Verslag 2017

Foto’s Jeugdcross. Door Ingrid Houben
Foto’s korte en lange cross. Door Ingrid Houben