• Datum: 13 januari 2019
    • Korte Cross 5 km: 11:30 uur
    • Lange Cross 10 km: 11.30 uur

KroeseWevers Cross 2019

De achtste editie van de KroeseWevers Cross van AV Archeus, op zondag 13 januari 2019 in Winterswijk, borduurt voort op de nieuw ingeslagen weg. Zo blijft de spectaculaire Engelse start – over de breedte van het veld – gehandhaafd. Ook gaan de lopers net als bij de vorige editie weer door volkstuincomplex D`n Goarden. Nieuw bij de komende editie is dat er ook prijzen zijn voor 40+lopers/sters op de 5 en 10 km.

De KroeseWevers Cross staat bekend om haar sterke deelnemersveld, maar ook de recreatieve lopers staan graag aan de start om deze niet alledaagse cross te voltooien. Bij de laatste editie kwam Hanzesport uit Zutphen met een aantal toppers aan de start. Zo won Bezayt Asefa zeer overtuigend de lange cross bij de dames en schreef Ibrahim Abdi Ali de korte cross bij de mannen op zijn naam.
De organisatie hoopt ook dat drievoudig winnaar op de lange cross, Koen Vossers uit Hengelo (G.) weer aan de start verschijnt. De winnaar van de edities in 2015, 2016 en 2018 gaat altijd met speels gemak over de boomstammetjes op het parcours. Maar ook heeft de organisatie al eens geheel onverwacht lopers van de Duitse nationale atletiekselectie aan de start gehad. Kortom, veel diversiteit in het deelnemersveld. De speaker is ook van een buitencategorie; Henk Borgmeijer uit Dalfsen zal op zijn onnavolgbare wijze het geheel aan elkaar praten.

De inschrijving is geopend, formulieren staan in het Nederlands en Duits op inschrijven.nl.
Voor Nederlandse deelnemers
Sind Sie aus Deutchland? Anmeldung läuft über inschrijven.nl:  Sie können sich hier anmelden

KroeseWeverscross is onderdeel van de nieuwe Achterhoekse crosscompetitie

Drie Achterhoekse atletiekverenigingen hebben de koppen bij elkaar gestoken en een gezamenlijke crosscompetitie opgezet. Atletico Gendringen, AVA ‘70 Aalten en AV Archeus uit Winterswijk gaan begin 2019 van start met de Achterhoekse Cross Competitie (ACC).  Daarmee is een nieuwe dimensie toegevoegd aan de atletieksport in de Achterhoek.

Berto ten Brinke van AV Archeus: “ Voor komend jaar is besloten om alleen de 5 km deel uit te laten maken van de ACC. Het heeft te maken met het simpele feit dat de drie verenigingen allemaal een eigen unieke cross organiseren met een eigen programma voor jong en oud. Het gevolg is dat we in 2019 alleen de 5 km opnemen in het totaalklassement van de ACC, ook met een 40+categorie. Dan kunnen we ook mooi ervaring opdoen, met de intentie in de komende jaren meer afstanden toe te voegen in de ACC,  zoals de 10 km en enkele jeugdafstanden. Mogelijk dat dan ook nog andere Achterhoekse atletiekverenigingen aansluiten.”

Programma ACC

Als atleten aan alle drie onderstaande crossen deelnemen worden ze opgenomen in het eindklassement

Zondag 13 januari, de 5km van de KroeseWevers Cross AV Archeus te Winterswijk

Zondag 24 februari, de 5km van De Engbergenloop van Atletico ‘73 te Gendringen

Zaterdag 9 maart, Track&Field Cross van AVA ’70 te Aalten

Lopersinfo KroeseWeverscross 2019

De deelnemers van de KroeseWevers Cross kunnen gebruik maken van de kantine en de kleedkamers. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen en is er een ruime gelegenheid tot stalling van fietsen.

De start van de jeugdloop over 1,2 km (t/m 11 jaar) is om 10.30 uur en de jeugdloop over 2 km (12 t/m 14 jaar) begint om 10.45 uur. De korte cross (5 km) en de lange (10 km) cross voor volwassenen starten tegelijk om 11.30 uur.
De inschrijfkosten zijn voor de jeugdlopen net als vorig jaar 3 euro bij voorinschrijving en 4 euro bij na-inschrijving. Voor de 5 km cross is dat 5 euro bij voorinschrijving en 6 euro bij na-inschrijving. En 10 km € 6,- en bij inschrijving ter plekke:  € 7,-. Voorinschrijven kan t/m vrijdag 11 januari 2018.

Inschrijven: is mogelijk via inschrijven.nl
Deutsche teilnehmer können sich hier anmelden

Routes van de KW cross 2018:

Voorgaande jaren.

KroeseWevers cross 2018:

Het verslag en de uitslagen van de cross in 2018:

Uitslagen 2018
Verslag 2018

Foto’s vindt u op onze fotopagina

KroeseWevers cross 2017:

De uitslagen, verslag en foto’s van 2017 vindt u hieronder.

Uitslagen 2017

Verslag 2017

Foto’s Jeugdcross. Door Ingrid Houben
Foto’s korte en lange cross. Door Ingrid Houben