Atletiek

Hardlopen

  Wedstrijd info

 • Datum: 14 januari 2018
  • Aanvang
  • Korte Jeugdcross 1,2 km: 10:30 uur
  • Korte Jeugdcross 2 km: 10:45 uur
  • Lange Jeugdcross 3,2 km: 11:00 uur
  • Korte Cross 5 km: 11:30 uur
  • Lange Cross 10 km: 11.30 uur
 • Inschrijven

Sponsor

KroeseWevers Cross op zondag 14 januari vol vernieuwingen


Zondag 14 januari 2018 houdt AV Archeus de zevende editie van de KroeseWevers Cross.

De organisatie heeft een aantal veranderingen en aanvullingen doorgevoerd na opmerkingen en suggesties van lopers. Mede-organisator Berto ten Brinke: “We hebben een jeugdafstand toegevoegd. Naast de bestaande jeugdcrosses  van 1,2 en 2 km hebben we nu ook een jeugdcross van 3 km voor de wat oudere jeugd van 15 t/m 18 jaar.

Verder hebben we nu een brede start, door lopers ook wel een Engelse start genoemd. Lopers starten over de breedte van het veld, wat een prachtig startbeeld oplevert. Bij de eerste twee edities, toen nog bij voetbalclub Vosseveld, hadden we dit ook en lopers hebben het er nog steeds over. Bij mijn weten is dit een zeldzaamheid en het geeft toch een extra dimensie aan de cross.

Ook gaan we dit jaar voor het eerst over het terrein van volkstuincomplex D’n Goarden, ook uniek.

Prachtig decor

De vorige editie hadden we met sneeuwval te maken en dat leverde een prachtig decor op. Het weer hebben we niet in de hand, maar er is een mooi parcours uitgezet met wat weer voor mooie plaatjes zal zorgen. De start is vanaf sportcomplex de Hunenbulten aan de Vredenseweg. Het parcours gaat voor een groot gedeelte door het Gossinkbos en kent louter zandwegen en weilanden. Dankzij de medewerking van Het Geldersch Landschap, D’n Goarden, de Winterswijkse Luchtvaartclub, enkele particuliere grondeigenaren en natuurlijk de hoofdsponsor van Archeus, KroeseWevers Accountants en Belastingadviseurs, hebben we een prachtig affiche”,  aldus Berto.

De organisatie rekent op een mooi deelnemersveld waarbij naast de vele recreanten ook altijd tal van regionale toppers aan de start staan. De loop is een uitdaging voor elke loper. De loop wordt becommentarieerd door de alom bekende speaker Henk Borgmeijer uit Dalfsen.

Lopersinfo KroeseWeverscross 2018

De deelnemers van de KroeseWevers Cross kunnen gebruik maken van de kantine en de kleedkamers. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen en is er een ruime gelegenheid tot stalling van fietsen.

De start van de jeugdloop over 1,2 km (t/m 11 jaar) is om 10.30 uur en de jeugdloop over 2 km (12 t/m 14 jaar) begint om 10.45 uur. De lange jeugdcross (nieuw) over 3,2 km start om 11.00 uur, de korte (5 km) en de lange (10 km) cross voor volwassenen starten tegelijk om 11.30 uur.
De inschrijfkosten zijn net als vorig jaar 3 euro bij voorinschrijving voor de drie kortste afstanden en 4 euro bij na-inschrijving. Voor de twee langste afstanden is dat 5 euro bij voorinschrijving en 6 bij na-inschrijving. Voorinschrijving van 14 november t/m vrijdag 12 januari 2018.

Inschrijven: is mogelijk via inschrijven.nl
Deutsche teilnehmer können sich hier anmelden

Routes van de KW cross 2018:

 


Voorgaande jaren.

KroeseWevers cross 2017:

De uitslagen, verslag en foto’s van 2017 vindt u hieronder.

Uitslagen 2017

Verslag 2017

Foto’s Jeugdcross. Door Ingrid Houben
Foto’s korte en lange cross. Door Ingrid Houben
Foto’s korte en lange cross. Door Mark Heister
Foto’s korte en lange cross. Door Edwin Westrum (met drone)
Een video door Marco Lobeek (met drone)
Foto’s op achterhoekfoto.nl


KroeseWevers cross 2016:

Hieronder het verslag, de uitslagen en foto’s van de cross in 2016:

Verslag
Verslag jeugdcross

Uitslagen

Foto’s door Ingrid Houben
Foto’s door Mark Heister