• Datum: 12 januari 2020
    • Korte Cross 5 km: 11:30 uur
    • Lange Cross 10 km: 11.30 uur

KroeseWevers Cross 2020

De negende editie van de KroeseWevers Cross van AV Archeus, op zondag 12 januari 2020 in Winterswijk, borduurt voort op de nieuw ingeslagen weg. Zo blijft de spectaculaire Engelse start – over de breedte van het veld – gehandhaafd. Ook gaan de lopers net als bij de vorige edities weer door volkstuincomplex D`n Goarden. Ook zijn er prijzen voor 40+lopers/sters op de 5 en 10 km.

De KroeseWevers Cross staat bekend om haar sterke deelnemersveld, maar ook de recreatieve lopers staan graag aan de start om deze niet alledaagse cross te voltooien. Zo won de Argo-atleet Mudesir Awai Aman tijdens de laatste editie met ruim een halve minuut voorsprong op Stefan Ritte uit Bocholt de 5km cross. Eva Groot Kormelink van AVA70 versloeg op deze afstand nipt Vera Mensink van Voshaar Outdoor bij de dames en Ibrahim Abdi Ali schreef de korte cross bij de mannen op zijn naam. Denise van der Donk van AVA 70 veroverde de 1e plek op de lange cross. En een snipverkouden Ferdi Ubbing verraste iedereen en zichzelf met de winst.
Naast sterke lopers uit de regio heeft de organisatie al eens geheel onverwacht lopers van de Duitse nationale atletiekselectie aan de start gehad. Kortom, veel diversiteit in het deelnemersveld. De speaker is ditmaal Erik Flint.

De inschrijving is geopend, formulieren staan in het Nederlands en Duits op inschrijven.nl.
Voor Nederlandse deelnemers
Sind Sie aus Deutchland? Anmeldung läuft über inschrijven.nl:  Sie können sich hier anmelden

KroeseWevers cross is onderdeel van de Achterhoekse crosscompetitie

Vorig jaar hebben drie Achterhoekse atletiekverenigingen de koppen bij elkaar gestoken om een gezamenlijke crosscompetitie op te zetten. Het betreft hier Atletico Gendringen, AVA ‘70 Aalten en AV Archeus uit Winterswijk. Met de Achterhoekse Cross Competitie (ACC) is in 2019 een nieuwe dimensie toegevoegd aan de atletieksport in de Achterhoek.

Voor het cross seizoen 2019/2020 zal Argo uit Doetinchem ook deel uitmaken van de ACC. Er is besloten om alleen de 5 km deel uit te laten maken van deze competitie. Daarvoor geldt dat er wordt gelopen in een senioren klasse en een 40+ klasse bij zowel de vrouwen alsook de mannen.

Programma ACC

De cross-competitie geldt voor de 5km van deze wedstrijden. Als atleten aan drie van de vier onderstaande crossen deelnemen worden ze opgenomen in het eindklassement. Heb je 4 keer meegelopen dan mag het slechtste resultaat worden weggestreept.

Zaterdag 21 december – Gerard Schepers Cross – av Argo te Doetinchem

Zondag 12 januari – KroeseWevers Cross – av Archeus te Winterswijk

Zondag 16 februari –  De Engbergenloop – Atletico ‘73 te Gendringen

Zaterdag 14 maart – Track&Field Cross – AVA ’70 te Aalten

Lopersinfo KroeseWevers Cross 2020

De deelnemers van de KroeseWevers Cross kunnen gebruik maken van de kantine en de kleedkamers. Ook zijn er voldoende parkeerplaatsen en is er een ruime gelegenheid tot stalling van fietsen.

De start van de jeugdloop over 1,2 km (t/m 11 jaar) is om 10.30 uur en de jeugdloop over 2 km (12 t/m 14 jaar) begint om 10.45 uur. De korte cross (5 km) en de lange (10 km) cross voor volwassenen starten tegelijk om 11.30 uur.
De inschrijfkosten zijn voor de jeugdlopen net als vorig jaar 3 euro bij voorinschrijving en 4 euro bij na-inschrijving. Voor de 5 km en 10 km cross is dat € 6,50 euro bij voorinschrijving en € 7,50 Voorinschrijven kan t/m vrijdag 10 januari.

Inschrijven: is mogelijk via inschrijven.nl
Deutsche teilnehmer können sich hier anmelden

Routes van de KW cross:

Voorgaande jaren.

KroeseWevers cross 2019:

Het verslag en de uitslagen van de cross in 2019:

Uitslagen 2019
Verslag 2019

Foto’s vindt u op onze fotopagina

KroeseWevers cross 2018:

Het verslag en de uitslagen van de cross in 2018:

Uitslagen 2018
Verslag 2018

Foto’s vindt u op onze fotopagina

KroeseWevers cross 2017:

De uitslagen, verslag en foto’s van 2017 vindt u hieronder.

Uitslagen 2017

Verslag 2017

Foto’s Jeugdcross. Door Ingrid Houben
Foto’s korte en lange cross. Door Ingrid Houben