Atletiek

Hardlopen

Wind voorkomt snelle tijden bij eerste RunVisionloop

HUNENBULTEN – Supersnelle tijden waren niet mogelijk maar Archeus kijkt terug op een geslaagde RunVisionloop bij Atletiekbaan De Hunenbulten. Deze eerste editie van de RunVisionloop werd namelijk onder bijna winterse omstandigheden afgewerkt. Gelukkig was het droog maar zorgden veel (tegen-)wind en een lage temperatuur voor wat extra tegenstand voor alle lopers.

Voor Archeus leverde de RunVisionloop enkele winnaars op. Op de 10 km zorgden Gerben Schreurs, Lars Duistermaat en Thomas Konings zelfs voor een geheel Archeus-podium. Dit was ook de het geval bij de dames op de 5 km: Chantal Oortgiese werd eerste, voor junior Margot Putto en Nicole Nijmeijer.

Vincent te Brake werd eerste op de 5 km in een tijd van 17m57 voor Joost Somsen van ASV en Patrick Ikink van AVA’70. Vincent: “Door de tegenwind moest ik de kopgroep met Lars, Gerben en Joost laten gaan. Bij 3 km kreeg ik in de gaten dat Joost het tempo niet volhield. Bij de vierde kilometer had ik hem ingehaald.”

Lars Duistermaat (35m45) kon Gerben Schreurs (34m22) niet volgen op de 10 km. “In de tweede ronde merkte ik dat ik een gebrek aan ritme had. Nu maar lekker verder met trainen. Dan houd ik Gerben binnenkort in ieder geval langer bij”, knipoogde Lars.

Achter Lars en Gerben werd Thomas Konings derde op de 10 km. Thomas: “Ik liep de eerste anderhalve ronde samen met Tom Baak (15 km) en Dinant Huurneman.” Tom: “Dat ging lekker. Thomas iets meer, maar een beetje om en om op kop. De tweede doorkomst ging nog in 38m30 maar daarna kon ik het tempo niet volhouden. In ieder geval geen blessure over gehouden aan de loop. Daar ben ik vooral blij mee.”

Er deden in totaal 215 atleten en atletes mee. De meesten liepen de 5 km, 81 deelnemers. De 10 km had 78 deelnemers. Er deden 88 vrouwen mee. De mannen waren dit keer dus in de meerderheid 127.
De eremedailles werden uitgereikt door Nederlands juniorenkampioene, op de meerkamp, Marijke Esselink. Zij wordt gesponsord door RunVision.

Foto’s van vandaag staan hier.

De podiumplaatsen (gehele uitslag staat hier)
800 meter
Meisjes                                 Jongens
1. Juul Onnink                    1. Finn Lampio
2. Nina Somers                   2.Mik Lamers
3. Femke Nijrolder             3. Duke Peppelinkhausen

1500 meter
Meisjes                                 Jongens
1. Cozja Hoffman                1. Jesse Nijmeijer
2. Maren de Koning           2. Mick Peppelinkhausen
3. Lara Putto                       3. Tim ten Brinke

5 km
Dames                                   Heren
1. Chantal Oortgiese          1. Vincent te Brake
2. Margot Putto                  2. Joost Somsen
3. Nicole Nijmeijer            3. Patrick Ikink

10 km
Dames                                   Heren
1. Nicole Hoffman               1. Gerben Schreurs
2. Zosia te Kempel              2. Lars Duistermaat
3. Corine Hoijtink              3. Thomas Konings

15 km
Heren                                    Dames
1. Tom Baak                         1. Sylvia Wassink
2. Bram Vrieze
3. Tristan Tieben