Atletiek

Hardlopen

Twee racerunners voor kinderen met beperking

Kinderen in de Achterhoek met een beperking kunnen voortaan lopen of rennen op een racerunner. Archeus krijgt de beschikking over twee exemplaren, die gebruikt kunnen worden door alle Achterhoeks sportverenigingen, scholen en instellingen. De eerste racerunner zal zaterdag 11 mei officieel in gebruik worden genomen. Op die dag is er ook een gratis racerunner- en duofiets-clinic voor alle belangstellenden.

De aanschaf van de twee racerunners is mogelijk gemaakt door de Winterswijkse Rotaryclub, die de opbrengst van de recente Legodag voor dit doel bestemd heeft. Het benodigde bedrag van € 2350 voor één exemplaar werd vervolgens verdubbeld door de gemeente Winterswijk, zodat er nog een racerunner kon worden aangeschaft.  Wethouder Elvira Schepers en Suzan de Jong van de werkgroep sport van de gemeente zullen de cheque daarvoor zaterdag 11 mei officieel uitreiken bij Archeus. Ook de Rotary zal aanwezig zijn om de racerunner te overhandigen en Harrie Garritsen van de Winterswijkse Uitdaging (WUh) komt met de twee duofietsen van deze organisatie.
Na de overhandiging van de cheque organiseert Achterhoek in Beweging samen met Archeus een try-out dag met de racerunner en duofietsen voor mensen met een beperking, familieleden, instellingen, therapeuten en andere belangstellenden. Jong en oud is dan welkom om een ritje maken.

Een racerunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Gebruikers kunnen hiermee lopen of rennen. Met een racerunner kunnen kinderen met een (ernstige) lichamelijke beperking toch een sport beoefenen.
Naast atletiekvoorzieningen heeft Archeus nu dus ook racerunners, die beschikbaar zijn voor alle sporters met een beperking in de Achterhoek. Ze kunnen worden geleend door sportverenigingen, scholen en instellingen. Beheer en vaste standplaats zijn bij Archeus. Nu al gebruiken jongeren en jongvolwassenen op de dinsdagavond racerunners tijdens de Atletiek4You-trainingen bij Archeus. Bij deze training kan eenieder vrijblijvend een keer meedoen.
Wil jij op 11 mei gratis een racerunner uitproberen meld je dan aan met naam en telefoonnummer bij: alexander.tempels@achterhoekinbeweging.nl
Noteer ook vast 7 september. Dan is er een racerunner-wedstrijd tijdens de Kramp-Run in Varsseveld.

Foto: Met een racerunner kunnen kinderen met een beperking toch sporten.  Foto René van Lint.