Atletiek

Hardlopen

Sportieve afsluiting oude jaar.

Na verkennend werk door een eenling vorig jaar trad er 30 december een gemêleerde groep Archeiden aan voor de Oudejaarscrossloop te Vorden. Op alle afstanden, 5, 10 en 15 km, zijn er Archeus leden gestart voor een sportieve afsluiting van 2016.

logo-oudejaarscrossloop-vordenDoor enige hiaten in het verslag van de cross van 2015 werd het toch een aardige uitdaging voor de Archeus lopers. Aangekondigd werd een vlak parcours met slechts enkele lage wallen en geen obstakels in de vorm van boomstammen. De realiteit was echter anders. Er lagen inderdaad geen boomstammen op de route. Maar er bleken toch in de eerste kilometers enkele pittige heuvels bedwongen te moeten worden. Een enkeling had het over een berglandschap maar refereerde waarschijnlijk aan de diepte en hoogtepunten die hij tijdens de cross heeft ervaren.
Enig excuus van de verkenner die de 15 km in 2015 had afgelegd was; “Sorry iedereen, als je van een bepaald niveau bent merk je oneffenheden in het parcours niet meer”.

oudejaarscrossloop-finish-leny-jacqueline

Samen starten = samen finishen

Helemaal in de geest van Archeus toonden de lopers wilskracht en iedereen finishte in een mooie tijd. Bijzonder was de teamgeest waarmee collega lopers werden gesteund op momenten dat ze het moeilijk hadden. En gefinishte lopers trotseerden de kou om hun Archeus loopmaatjes in hun laatste meters over de eindstreep te roepen.

Ondanks de pittige route waren er, hetzij vermoeide, blije gezichten te zien na afloop. Meerdere lopers gaven aan te hebben genoten van de prachtige omgeving. Een enkeling vond het met name voor en na de loop een bijzonder geslaagd evenement. Dit vraagt om een nadere toelichting maar tevredenheid voert de boventoon.

Al met al een goede voorbereiding op de Archeus eigen KW cross op 15 januari. Houdt deze lopers in de gaten, ze zijn uitermate fit en gebrand op een topprestatie op eigen bodem.

Het team van Archeus. <br> Bertus Sessink was bezig met een uitgebreide warming-up.

Het team van Archeus. Bertus Sessink was bezig met een uitgebreide warming-up.

Uitslagen vindt u hier: Uitslagen
Zodra er meer foto’s van de organisatie van de Oudejaarscrossloop beschikbaar zijn zullen deze worden toegevoegd aan deze pagina.


Foto’s Rob Schmitz www.robschmitzfotografie.nl en Linda Rinders.