Atletiek

Hardlopen

Drie overwinningen voor Archeus tijdens Keiloop in Meddo

Drie leden van Archeus hebben Tweede Kerstdag een overwinning gepakt tijdens de Keiloop in Meddo. Daarnaast waren er diverse podiumplaatsen en persoonlijke records te vieren.

Deelnemers van Archeus tijdens de Keiloop.

Deelnemers van Archeus tijdens de Keiloop. Foto: Winterswijk.org

De 5,5 km bij de dames werd gewonnen door Margot Putto. Ze finishte na 25.39. Op de derde plek eindigde Carine te Walvaart, niet veel later dan Margot: 25.46.

Bij de jeugd waren er verder podiumplaatsen voor Lara Putto (tweede bij de meisjes op de 3.2km na 15.04) en Delany Reurink (derde bij de jongens op de 1 km na 4.31) Ook was het feest in huize Somers: Nina en Ezra werden allebei derde. Nina op de 1 km (4.55) en Ezra op de 3,2 km (13.15).

De mannelijke troeven van Archeus op de lange afstand maakten hun rol waar. Lars Duistermaat won de halve marathon en Thomas Konings was de snelste op de 10 km. Lars legde de twee rondjes in het buitengebied van Meddo af in 1.15.30. Voor Thomas stopte de klok op 36.42.

Mede-organisator van de Keiloop Sandra Wassink stond ook nog op het podium, op de 10 km. Ze werd derde met een tijd van 42.33.

Een aantal leden van Archeus gebruikte de halve marathon in Meddo als begin van het trainingsprogramma voor de Marathon van Rotterdam. Voor de meeste lopers van Archeus is de eigen KroeseWevers Cross op zondag 15 januari aanstaande de volgende wedstrijd.

Alle uitslagen van de Keiloop 2016: https://www.uitslagen.nl/uitslag?id=2016122650577
Reportages van Winterswijk.org:
Foto: https://winterswijk.org/fotoreportage-keiloop-meddo/
Video’s: https://winterswijk.org/video-luchtbeelden-keiloop-meddo/ (met een drone)
https://winterswijk.org/video-keiloop-meddo/