Atletiek

Hardlopen

Obbink wordt sponsor Archeus-wedstrijd

WINTERSWIJK – Elektronicazaak Obbink wordt de nieuwe sponsor van de voorjaarswedstrijd die atletiekvereniging Archeus al 29 jaar organiseert. Obbink heeft afgelopen vrijdag een topsponsorcontract met de Winterswijkse sportclub getekend. Daardoor wordt de winkelketen de komende drie jaar naamgever van het loopevenement, dat eerder onder de naam Engelse Mijlenloop en RunVisionloop gehouden werd.

Martijn Obbink en Anita Boschman: blij met sponsorcontract.

Mede-eigenaar Martijn Obbink zegt dat voor de Archeusloop is gekozen, omdat de wedstrijd een uitstraling heeft in de hele regio waarin ook Obbink (met filialen in Winterswijk, Lichtenvoorde, Aalten, Eibergen, Ruurlo en Borculo) actief is. “We steunen al meer sportverenigingen en goede doelen. Hardlopen is daar een mooie aanvulling op, want het is een laagdrempelige sport voor mensen van alle leeftijden.  Er zit ook geen groepsdwang achter, je kunt zelf beslissen wanneer je traint. Meerdere van onze eigen medewerkers doen aan hardlopen en we willen stimuleren dat ze ook bij loopjes in de omgeving meedoen”. Obbink was al bekend met Archeus als leverancier van de start-finishboog, de geluidsinstallatie en narrowcasting (tv met nieuws en reclame) op sportcomplex De Hunenbulten.

Voorzitter Anita Boschman van Archeus zegt blij te zijn “dat een grote naam in de Achterhoek als Obbink zich aan onze vereniging verbindt. Daarbij is het mooi dat Obbink de loop ook gaat promoten in de plaatsen waar ze winkels hebben”. Hoe de loop gaat heten, op welke datum en met welke afstanden, is nog niet beslist. Obbink: “Daar gaan we met elkaar eens creatief over brainstormen. We willen er een aantrekkelijke wedstrijd van maken”.