Atletiek

Hardlopen

Tropische editie “All Comers Meet” bij Archeus

De avondwedstrijd op 2 juni werd helemaal zoals hij is bedoeld; een ontspannen en laagdrempelige wedstrijd voor de liefhebbers. De deelnemers kwamen ook vanuit alle 5 Achterhoekse verenigingen.

Bij aanvang van de wedstrijd om 19.00u gaf de thermometer nog 30 graden aan, en het bleef de hele avond behoorlijk tropisch. Heerlijk voor het publiek natuurlijk, en de atleten gingen er eigenlijk ook prima mee om. Bijzonder detail bij de wedstrijd wad dat door de keuze voor niet-standaard onderdelen er ook een aantal vacante baanrecords te verdelen waren op de nieuwe baan in Winterswijk;  namelijk op de 1 mijl, bij het hinkstapspringen en op de “lange” horden. Dit laatste staat voor de 400m (of 300m bij de C-junioren) in plaats van de meer standaard korte afstanden. Daarnaast was er nog de keuze voor speerwerpen, en werd er door de C- en D-junioren vergesprongen.

Het lekkere weer zorgde ook voor een gezellige nazit op het terras, waarna een aantal AVA’70 atleten zelfs nog met de fiets bleken terug te gaan naar Aalten.

Alle uitslagen staan op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/13765/

Baanrecords zijn bijgewerkt, en staan op: https://www.av-archeus.nl/baanrecords-heren/
Clubrecords: https://www.av-archeus.nl/over-archeus/clubrecords/
Foto’s kun je vinden op de pagina: Foto’s

Over 2 weken, op 16 juni,  is de volgende “All Comers Meet” bij Argo in Doetinchem, met 400m, verspringen en speerwerpen.
Inschrijven kan al via www.atletiek.nu