Atletiek

Hardlopen

Marijke Esselink wint NK meerkamp meisjes B

marijke20150215_NK_242Marijke Esselink heeft wederom een topprestatie neergezet. Dit weekend won de atlete van Archeus de NK Meerkamp meisjes B. In Apeldoorn versloeg de vijftienjarige atlete uit Meddo haar vijftien concurrentes met de volgende prestaties:
– 60 meter horden 8.89
– hoog 1.62 m
– kogel 13.46 m
– ver 5.21 m
– 800m 2.30.92
Dat was goed voor een eindtotaal van 3748, bijna honderd punt meer dan de rest van het veld.
Voor Marijke, getraind door Archeus-trainer Honza Valenta, was dit andermaal een nationaal succes na haar zeges vorig jaar op de 60 meter horden indoor en 80 meter horden bij de nationale C-spelen.
Toch kwam de zege voor haar ook uit de lucht vallen: ‘Ik had dit echt absoluut niet verwacht. Er was een tweedejaars juniore die op papier veel beter was, maar die uit eindelijk vijfde is geworden. Toch was het geen gemakkelijke overwinning. Tot op het laatste onderdeel lag de strijd nog helemaal open. Ik denk dat ik mijn titel vooral heb gewonnen op de 60 meter horden, waar ik een groot verschil heb kunnen maken’.
Marijke heeft hard gewerkt voor haar titel. Afgelopen winter trainde ze vijf keer per week, onder andere op Papendal en in de atletiekhal van Rhede (D.).
Over twee weken wacht alweer een nieuwe uitdaging: de NK Indoor op de onderdelen horden, sprint en kogel. ‘Het zou mooi zijn als ik daar ook medailles kan halen’.
Voor haar trainer Honza Valenta kwam de titel niet als een verrassing: ‘Ik wist wat in haar zat. Maar op zo’n wedstrijd mag je natuurlijk geen fout maken en die droom is uitgekomen. En het mooie is dat ze vandaag met hoog- en verspringen persoonlijke records heeft geboekt’. Opvallend was wel volgens Honza dat Marijke de titel wegkaapte als allerjongste van het deelnemersveld. Honza gaat met de trainingen voorlopig op de ingeslagen weg verder: ‘De prioriteiten blijven liggen bij de horden en de meerkamp, haar sterkste onderdelen. Volgend jaar gaan we kijken of ze zich misschien moet gaan focussen op een onderdeel, zeker als ze internationaal wil gaan presteren. Ze is sterk genoeg, maar ze heeft nog genoeg tijd om te beslissen over haar onderdelen.’

medaillemarijke-239x400De volledige uitslag staat op uitslag NK Indoor