Atletiek

Hardlopen

Geslaagde openingswedstrijd Archeus

Tijdens de zonovergoten openingswedstrijd van het baanseizoen op 25 maart waren het tussen 11 uur en half één eerst de pupillen die hun vaardigheden konden testen.

Dankzij de begeleiding van diverse ouders verliep dit erg soepel, en werd het een gezellig wedstrijdje waar iedereen zijn of haar prestaties kon meten op balgooien, verspringen, sprinten en “meters maken”. Dit laatste is een nieuw onderdeel uit de nieuwere “Athletics Champs” opzet, waarbij het de bedoeling is om binnen 6 minuten een zo groot mogelijke afstand te lopen, zodat ieder op zijn eigen niveau kan presteren.

Na afloop kregen alle atleetjes een mooi diploma met de resultaten mee naar huis.

Om 13.30 was de beurt aan de junioren, volwassenen en masters. Goed om ook een aantal atleten van AVA’70, AC Tion Enschede, AV Athletics Nijverdal en Jahn II Stadskanaal te mogen begroeten, die ook meteen een paar baanrecords voor hun rekening namen op de nog jonge baan van Archeus, zoals de 1,85m hoogspringen van Hans Koops. Door de meeste atleten van Archeus werden – ondanks de stevige (tegen)wind – mooie PR’s gevestigd, waarvan een aantal ook goed waren voor de “Archeus ranglijst”, en enkele ook een nieuw CR (clubrecord) opleverden.

Bij de Masters waren er 6 nieuwe CR’s te noteren bij zowel de heren als de dames. Bij de Junioren waren er 2 CR’s, van Pleun Grevers (MB, 100m in 13,0) en  – tevens de meest opvallende – Daphne de Koning (MB, 3000m in 11.09.7). Daphne liep met clubgenoot Lars Duistermaat als “haas”, en haalde maar liefst 40 seconden van haar PR af, waarmee tevens het ruim 20 jaar oude CR van Annemarie Wessels werd overgenomen.

Een mooie afsluiting van een geslaagde dag, waar 80 atleten aan deelnamen.

Uitslagen op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/9068/

Clubrecords en ranglijst zijn te vinden op https://www.av-archeus.nl/over-archeus/clubrecords/

Foto’s in het fotoalbum