Atletiek

Hardlopen

Een koude maar zonnige afsluiting van de ABC

Afgelopen zondag sloot de ABC (Archeus Basis Cursus) Hardlopen af met de inmiddels traditionele bosloop in ’t Gossink.

Onder prachtige weersomstandigheden gingen 26 deelnemers de uitdaging aan om na weken geleidelijke trainingsopbouw hun conditie te testen. Niet iedereen kon aanwezig zijn op deze zondag wegens andere verplichtingen, maar niettemin werd het een geslaagde ochtend.

De 3e editie van de ABC startte op 28 september en naast de hoofdtraining op maandag kon men op de woensdagavond in groepsverband trainen. Naast de trainingen op de atletiekbaan deed men zelfstandig een training volgens het schema dat men via de wekelijkse digitale nieuwsbrief ontving.

Voor deze ABC is gekozen voor doordeweekse trainingen om personen die zaterdags verhinderd zijn ook de gelegenheid te geven mee te doen. En ook deze keer was er een geleidelijke trainingsopbouw verdeeld over acht weken. Dat deze aanpak van Archeus werkt is duidelijk te zien aan het aantal deelnemers (42) dat ook deze keer weer aan de ABC deelnam.

De gedegen voorbereiding onder leiding van de looptrainers van Archeus wierp zondag duidelijk zijn vruchten af. Alle deelnemers liepen 4 of 5 ronden op het parcours van 1,1 km lengte.

Uit de positieve reacties bleek wel dat menigeen zijn/haar grenzen had verlegd. De deelnemers gingen dan ook trots en met een voldaan gevoel huiswaarts.

Inmiddels hebben zich meerdere ABC’ers aangemeld als lid van Archeus. De komende weken zal er worden getraind om tijdens de Keiloop op 27 december een volgende uitdaging aan te gaan.

Foto’s met dank aan Mark Heister:

22 november 2015