Atletiek

Hardlopen

Boek over leven en sporten met MS

Bij uitgeverij Boekscout verschijnt op 15 september het boek ‘Doorgaan – Leven en sporten met MS’ van Archeus-lid Jolanda Lammers. De 180 pagina’s tellende paperback bevat een overzicht van haar leven met MS, afgewisseld met fragmenten uit haar veelgelezen blogs, die ze al jaren schrijft.

Jolanda Ruesink-Lammers is al meer dan 25 jaar lid van Archeus. Jarenlang was ze een vertrouwde verschijning op de trainingen, bij hardloopevenementen in de regio en de woensdagochtendgroep van Archeus. Sinds ze in oktober 2005 met de ziekte MS werd gediagnosticeerd, werd hardlopen steeds lastiger en ging ze zich meer toeleggen op andere vormen van sport en beweging. Sinds enkele jaren sport ze onder meer op donderdag bij Archeus in de framerunners–groep. Over haar leven met MS houdt ze al jaren een blog bij en in 2012 bundelde ze die bijdragen in het boek Doorlopen, dat nog steeds verkrijgbaar is bij uitgeverij Boekscout.

Haar nieuwste boek gaat over de zoektocht naar andere manieren van lichaamsbeweging, maar ook over de dagelijkse omgang met MS, gezonde voeding, het vinden van de juiste medicatie en de mentale omgang met haar aandoening. Het boek is ingedeeld in thema’s als werk, vakantie en zingeving, afgewisseld met fragmenten uit haar blogs. Ze beschrijft haar ervaringen met een lach en een traan en hoopt over te brengen hoe je steeds weer redenen kunt vinden om positief in het leven te staan. De doorzettingskracht die Jolanda bezit komt door het hele boek sterk naar voren.

Doorgaan – Leven en sporten met MS, door Jolanda Lammers, telt 180 pagina’s en is verschenen bij uitgeverij Boekscout. Uitvoering: paperback, prijs: € 21,50, incl. verzending. ISBN: 9789464892222. Het boek is vanaf vrijdag 15 september verkrijgbaar bij boekhandel Kramer, Winterswijk bol.com en boekscout.nl.