Atletiek

Hardlopen

Open trainingen bij Archeus

Archeus start in september met open trainingen in de eerste week van de maand. Op deze trainingen ben je geheel vrijblijvend welkom om mee te trainen. Je kunt dan kennis maken met de manier van trainen, onze accommodatie en de andere lopers van Archeus. Deelname is gratis.

Trainingen op de atletiekbaan.

Elke dinsdag- en donderdagavond kun je trainen op de atletiekbaan van Archeus. Op dinsdag zijn er 2 open trainingen, om 19:30 en 20:00 uur

Vanaf 19:30 ben je welkom als je begint en ontspannen wilt (leren) hardlopen en eventueel wilt  toewerken naar een 5 kilometer loop. Ook kun je dit tijdstip aansluiten als je al 5 km kunt lopen en wilt trainen naar een snellere tijd op b.v. de 5 km en/of te trainen naar de 10 kilometer.

Om 20:00 uur start je als je als loper al iets verder bent en je wilt verbeteren op afstanden van 5 km tot de marathon.

De baantrainingen bestaan uit loopscholing en het hoofdprogramma met interval. Daarnaast wordt het aangevuld met core-stability training en is er de mogelijkheid om gerichte krachttraining te doen in het krachthonk.

Voor de groepen wordt elke maand een schema opgesteld dat te vinden is op de site. Daarmee zijn trainingen ook zelfstandig uit te voeren. En doordat de duurlopen zijn opgenomen heb je een compleet trainingsschema. Zo word je begeleid om zo verantwoord mogelijk te trainen om jouw doel te halen.

Rommelgebergte

Kom op zaterdag gratis en vrijblijvend een keertje meetrainen in het Rommelgebergte met Atletiekvereniging Archeus! Lekker op zaterdagochtend opstarten in het bos. In een klein groepje loop je kleine stukjes, afgewisseld met oefeningen. De training is geschikt voor elk niveau, iedereen kan de training op zijn eigen tempo afleggen. En zoals je van Archeus mag verwachten onder begeleiding van een ervaren trainer. De rest van de zaterdag barst je van de energie!

Start: 9 uur op de parkeerplaats van de trimbaan aan de Arrasveldweg.

Duurloop op zondag

Op zondag om 9:00 uur heb je de keuze uit 2 duurloopgroepen. De ene (recreatieve) groep loopt afstanden tussen de 5 en 12 in een rustig tempo. Ons motto is dat iedereen die 5 km achter elkaar kan lopen mee kan doen en dat niemand alleen loopt. We lopen het eerste deel van de route samen waarbij we daarna splitsen voor een kortere of een langere afstand. De afstanden en het tempo bepalen we samen afhankelijk van de wensen, mogelijkheden en doelen.  We bouwen geleidelijk 2 wekelijks met max een km per keer op. En lopen vaak afstanden van rond de 8-10-12 km. Het is altijd gezellig en door samen te lopen is het makkelijker vol te houden.

Degene die dat wil kan trainen naar deelname aan een loopevenement. Een doel kan bijvoorbeeld de Landschapsloop marathon voor duo of trio teams begin oktober zijn. Of je deelneemt aan een loopevenement is natuurlijk helemaal aan jezelf. Je kunt ook gewoon ontspannen naar een langere afstand trainen.

De andere (prestatievere) groep loopt sneller en meestal iets langere afstanden t/m 21 kilometer en traint soms naar een marathon. Tijdens deze duurloop worden er regelmatig ook korte intervallen met hogere tempo’s gelopen.

Beide loopgroepen starten op de genoemde data vanaf de accommodatie van Archeus aan de Vredenseweg 136. Ook wordt er afwisselend vanaf een ander startpunt gelopen. Zo leer je de omgeving van Winterswijk kennen en kom je misschien wel op plaatsen waar je nog niet eerder bent geweest. De routes worden vooraf gedeeld.

En regelmatig wordt de duurloop afgesloten met een gezellige nazit.

Wanneer:

De open trainingen zijn er elke 1e week van de maand. Komende datums* :

  • Dinsdag 5 september, 3 oktober, 7 november en 5 december om 19:30 en 20:00 uur
  • Zaterdag 9 september, 7 oktober, 11 november en 9 december om 9:00 uur**
  • Zondag 10 september, 8 oktober, 12 november en 10 december om 9:00 uur

* Wijzigingen voorbehouden.
** Start op parkeerplaats trimbaan Rommelgebergte – Arrasveldweg. Open trainingen op de andere dagen op de atletiekbaan aan de Vredenseweg 136.

Train jij ook een keertje mee?