Atletiek

Hardlopen

Bij Archeus leg je de lat zo laag of hoog als je zelf wilt

WINTERSWIJK – Veel mensen hebben dit voorjaar het plezier van het buitensporten ontdekt. Ontspannen wandelen in de natuur of je hoofd leegmaken met een rondje rennen. Goed voor je conditie, figuur en mentale fitheid. AV Archeus in Winterswijk wil je helpen dat gevoel vast te houden Voor het tweede halfjaar van 2020 heeft de vereniging een breed aanbod buitensporten – van sprinten tot springen en van wandelen tot sprinten – met een gerichte begeleiding op het gebied van techniek. Zowel voor beginner als gevorderde. Men kan de lat zo hoog leggen als men zelf wil. En natuurlijk is samen sporten ook wel weer eens leuk na al die eenzame kilometers.

Sportief en sociaal

Archeus is een vereniging die zich steeds breder ontwikkelt. De toppers lopen zich de benen uit het lijf op de baan, anderen zoeken het bos op voor een ontspannen en sociaal duurloopje of wandeltocht met koffie na. Pupillen en junioren maken kennis met alle atletiekonderdelen en jongeren met een beperking of gedragskenmerk leven zich veilig en vertrouwd uit in hun eigen groep, lopend, werpend of springend, of rijdend in zo’n hippe racerunner.

Cursus en clinics

Voor de beginnende lopers is er al vele jaren het succesvolle project Start to Run. Daar begint Archeus in het najaar weer mee (houd de website in de gaten voor de startdatum). Daarvoor hoeven deelnemers nog geen lid te worden, maar leren ze in zeven weken tijd alle ins en outs over techniek, voeding, houding en opbouw van de conditie. Voor de min of meer ervaren hardloper is er de komende drie weken een ‘clinic in looptechniek’. Deze wordt gehouden op de zaterdagen 4, 11 en 18 juli, van 10.30 tot 12.00 uur. Deelname is gratis.

Wedstrijden

En natuurlijk wil men de krachten ook weleens meten met andere sporters en zien hoe het met de eigen vorm zit. Dit najaar heeft Archeus enkele mooie evenementen op het programma. Deze drie data kunnen alvast in de agenda: Nationaal Landschap Wandelweekend, op 2, 3 en 4 oktober; Nationaal Landschap Marathon (solo, duo en trio-marathon), op zondag 4 oktober (zie meer info op www.landschapsloopwinterswijk.nl) ; KroeseWevers Trackmeeting, op donderdag 8 oktober; Sorba Bergrun, op zondag 18 oktober.
Mensen die denken dat er iets voor hun bijzit, die sporten bij Archeus leuk lijkt, kunnen vrijblijvend drie keer meetrainen. Archeus biedt groepen voor elk niveau, looptechniek én persoonlijke aandacht en schema’s.

Sociale vereniging

Er geldt bij de atletiekvereniging een aanbod voor een korting op het half jaar abonnement; nu tijdelijk voor 60 euro. Archeus beschikt over een accommodatie met een 400-meter baan, voorzieningen voor alle atletiekonderdelen en een clubgebouw met kantine, kleedkamers en krachthonk. Het adres is Vredenseweg 136, Winterswijk.
Voor meer info kan met terecht bij secretariaat@av-archeus.nl of 06-2076 4399. En kijk eens op de website of social media (Facebook, Twitter en Instagram) van de vereniging.

In het artikel op de site van het Achterhoek Nieuws zijn verkeerde data geslopen. Het Nationaal Landschap Wandelweekend, is op 2, 3 en 4 oktober; Nationaal Landschap Marathon (solo, duo en trio-marathon), op zondag 4 oktober;