Atletiek

Hardlopen

Alinkergroep Archeus – Winterswijk Drempelvrij

Op de website werkaanwinterswijk.nl  is een mooi artikel verschenen over de Alinker groep die bij Archeus traint. Die willen we jullie niet onthouden:

Een aantal keer per week is er bij atletiekvereniging Archeus een bijzonder beweeguurtje. Het groepje mensen dat dan bij elkaar komt heeft allemaal een aandoening waardoor bewegen moeilijker gaat. Maar door het beweeguurtje werken zij toch aan hun conditie.

Bewegen met hulpmiddelen.


Nicole vertelt: “Elke donderdagmiddag komt hier een groep mensen sporten. Zij hebben allemaal een aandoening waardoor lopen moeilijker gaat. We doen samen oefeningen die bij de mensen passen en die men aankan. Met hulpmiddelen zoals framerunners, alinkers en loopfietsen kunnen zij aan hun spierkracht werken. En conditie opbouwen.”

Sociale contacten.

Voor de sporters levert het uurtje nog meer op dan alleen een betere conditie. Een deelnemer vertelt: “We hebben veel steun aan elkaar. Als je chronisch ziek bent, wordt je sociale kring toch kleiner. Daarom is het fijn om met de andere sporters dingen te kunnen delen. Bovendien is het ook gewoon  gezellig. En het bewegen is fijn. Het geeft vertrouwen, omdat er tijdens het sporten op je wordt gelet.”

“Ik voel me thuis tussen de andere sporters”

Voor jong en oud

Inmiddels doen zo’n 15 sporters mee op donderdagmiddag. Dit zijn allemaal senioren. Vanwege de grote belangstelling is er nu ook op donderdagochtend een groep begonnen. Hier is nog plek voor meer sporters. Op dinsdagmiddag is er voor de jeugd een beweeguurtje. Al is ‘jeugd’ in dit geval een breed begrip, want op dit moment bewegen er jongeren tussen de 7 en 40 jaar. Maar allemaal met hetzelfde doel: gezellig samen sporten en tegelijkertijd de spierkracht en conditie verbeteren.

Bron artikel, foto en video: Winterswijk Drempelvrij – Werk aan Winterswijk