Atletiek

Hardlopen

Jeugd Archeus succesvol bij Boekeldercross

Joep, Nine, Minke, Wessel op het ereschavot. Foto: Anouk Schreurs

Zaterdag 25 november was de 4e en afsluitende race in de Boekeldercross competitie in Aalten.
Van de MiLagroep jeugd van Archeus waren nog 4 atleten volop in de race voor het podium in de eindklassering.

Nine Kwerreveld stond redelijk veilig op plek 2. Door een solide race in 8:19 kwam ze definitief op het podium op plek 2. In dezelfde leeftijdsklasse moest Joep Dingemans zijn 1e plek verdedigen. Met de snelste van zijn 4 deelnames, 7:31, deed hij dat met verve. De hoogste plek op het ereschavot.

Minke Dost kon nog 1e worden in haar categorie. Door afwezigheid van haar concurrente was redelijk uitlopen genoeg, maar daar dacht Minke anders over: met 8:10liep ze een ijzersterke tijd en eindigde de competitie op 1

Bij de jongens tot 16 verdedigde Wessel te Bokkel een 2e plek. Met een uitgekiende tactische race en een sterk eindschot liet hij zijn grote concurrent Age achter zich. Een hele mooie 2e plaats op het eindpodium.