Atletiek

Hardlopen

Keiloop Meddo 2023 – Keileuke loop

Foto: pr Keiloop

Gisteren, 2e kerstdag, werd na een aantal jaar afwezigheid weer de Keiloop in Meddo georganiseerd. Mooi om te zien dat deze loop weer op de kalender staat. Dat werd door vele lopers gewaardeerd, getuige het aantal deelnemers. Rond de 370 lopers verschenen aan de start voor de jeugdrun, de 3.2, 5, 10 of 15km.

De route is geheel herzien. De start is op de vertrouwde plek naast de accommodatie van Sc Meddo. Het parcours slingert na een uitstapje in het nabije buitengebied door het centrum van het kerkdorp Meddo. Door deze opzet stonden er verspreid langs de route vele enthousiaste toeschouwers die lopers net dat extra zetje gaven.

Archeus was ruim vertegenwoordigd. Roodhemden van meerdere disciplines stonden aan de start. Framerunners, MiLa, wedstrijdlopers en recreanten.
Afsluiting was de traditionele nazit aan de ‘Stammtisch” waar na het verorberen van een kop snert op de prestaties werd geproost. Het sportieve jaar 2023 wordt afgesloten met de evenzo traditionele Archeus oliebollenloop op 31 december.

Wat ons betreft een geslaagde editie van de Keiloop. We worden volgend jaar op 29 december weer verwacht.

Foto start: pr Keiloop
Foto’s: Harry Grevers