Atletiek

Hardlopen

Zomerse countryrun

Dat het vandaag, 15 oktober 2017 een prachtige dag was, met voor de tijd van het jaar hoge temperaturen, zal niemand zijn ontgaan. Reden voor een groep lopers de koelte te zoeken in akkers, weilanden, bossen en beken tussen de atletiekbaan van Archeus en het Hilgelo.

Onder de hoede van Liesbeth Schröer vertrokken 8 deelnemers voor een 5 km lange en uitdagende tocht. Haar man Thomas leidde 25 lopers voor een route van 10 km (voor sommigen 11 of 13 km).  Aanvankelijk werd er gezamenlijk opgelopen en pas na 3 km splitsten de groepen zich.

Campings werden in stilte gepasseerd om de rust op de zondagochtend niet te verstoren. Menig campinggast zal niets hebben gemerkt van deze zondagslopers. Toch waren er meerdere getuigen van de groep sporters die een enigszins afwijkende route volgden. Wandelaars sloegen met verbazing en hoofdschudden de groep gade die er herhaaldelijk voor koos om naast gelegen bruggen links te laten liggen. Sloten en beken werden doorwaad of mits voorhanden werd er over een omgevallen boom gebalanceerd.

Zelfs werd een duiker bedwongen, een hindernis die door zijn geringe hoogte alleen op handen en knieën te nemen was. Drijfnat maar met een brede grijns, kwamen de deelnemers uit de krappe opening en het water. Even verderop werden en passant een oude voetbal, karaf en lege wijnfles uit de beek gevist en aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven.

Na afloop stond er een gezonde versnapering klaar, verzorgd door vrijwilligers van Archeus. Nadat men de schoenen en sokken en zichzelf van modder had ontdaan werd er onder genot van een sportdrankje en een enkel bokbiertje nagepraat over de uitdagende en geslaagde activiteit.

Onderweg zijn de verrichtingen van de lopers vastgelegd op beeld. De foto’s door Mark Heister vindt je in het fotoalbum.
Toevoeging 16 oktober; inmiddels staat er ook een mooie fotoreportage op winterswijk.org.
Mogelijk dat er meer beeldmateriaal volgt.