Atletiek

Hardlopen

Twentse Vennloop 2024

Water en modder; de garantie voor natte voeten en glibberen. Maar vooral genieten.

Archeus was weer met een team lopers present bij de Twentse Vennloop in Buurse.  Voor sommigen betekende dit een herhaling van 2020, kort voor een virusje roet in het eten gooide voor andere evenementen. Zie de toen en nu foto’s.

Twentse Vennloop 2020
2020 – foto Geert Wevers (blog)
2024 – Ook Wouter en Han waren present, zij ontbreken op de foto.

Kenmerkend voor deze loop is de ongedwongen sfeer, opzet, routes en verzorging. Bij binnenkomst worden de lopers al verwelkomd met geuren van soep. Na het aanmelden is er tijd  voor een kop koffie of thee en verschillende soorten door de organisatie gebakken cakes.  Na afloop warm je na een douche op met soep met of zonder ballen.
Opbrengst van de loop is elk jaar geheel voor een goed doel.

Lopers kunnen kiezen voor één, twee of drie lusjes. Afstand van de route komt daarmee op 4,8, 10,3 of 16,2 kilometer. Je komt na elke lus langs de ene verzorgingspost royaal uitgerust met fruit, chocolade, thee en water.

Aan het gebied werd gewerkt en het heeft de organisatie van de loop extra moeite en overleg met Natuurmonumenten gekost om de loop door te kunnen laten gaan. Met wat aanpassingen bleken het toch 3 mooie lusjes te zijn om te lopen.