Atletiek

Hardlopen

Thomas Konings wint afgetekend de Adventslauf in Ellewick

Afgelopen zaterdag 8 december was wederom de jaarlijkse Ellewicker Adventslauf. In het gezellige dorp Ellewick, bij Vreden, wordt jaarlijks in het tweede weekend van december een loop door het dorp gehouden. Er is een route uitgezet van 2,5 km langs de randen van het dorp en deze wordt twee maal gelopen. De finish op het eind van de 5 km lange loop is in het dorpsgebouw. Traditiegetrouw doen veel atleten mee uit de nabije omgeving, ook uit Nederland en na afloop van de loop staan vele taarten klaar ter nuttiging.

Thomas Konings, die vorig jaar nog op de 7e plaats eindigde, won dit jaar in een mooie tijd van 17.40 min. Tot 3 km liep hij nog samen met een andere atleet maar na een versnelling kwam hij de laatste 2 km alleen op kop te lopen en dit kon hij vasthouden tot aan de finish.

Archeus was verder nog vertegenwoordigd door Gijs Vrieze (20e in 20.26 min), Mario Holkenborg (30e in 21.26 min) en Teun van Amersfoort (55e in 22.38 min). Totaal deden er bijna 200 atleten mee. Een mooi resultaat voor Archeus en hopelijk zien we ook Duitse atleten terug in de komende Kroese Wevers Cross.