Atletiek

Hardlopen

Start nieuwe Archeus Basis Cursus Hardlopen

Op zaterdag 21 maart start voor de tweede keer de Archeus Basis Cursus (ABC) voor beginnende hardlopers. Met deze cursus bouwt Archeus voort op de succesvolle eerste ABC die in de herfst van 2014 werd gehouden.
Daarvoor heeft Archeus jarenlang meegewerkt aan het Start to Run programma dat i.s.m. de Atletiekunie werd gegeven.

Door de cursus in eigen beheer te organiseren en over 8 weken (i.p.v. 6) te verdelen wil Archeus het programma beter afstemmen op het niveau van de deelnemers en een geleidelijker trainingsopbouw aanbieden.

abc20142-300x200De Archeus Basis Cursus Hardlopen bestaat uit meerdere trainingen per week. Op zaterdag is van 10:30 tot ca. 12:00 uur de hoofdtraining en op maandag is vanaf 20.00 uur de mogelijkheid om gezamenlijk de 2e training te doen. Daarnaast zullen de deelnemers zelfstandig een 3e training doen.

Wekelijks ontvangt men een trainingsprogramma via een digitale nieuwsbrief. Zo kan een gemiste training op een andere dag en tijdstip worden gedaan.

Elke training is er aandacht voor o.a. looptechniek en -houding en rekken en strekken. Op de zaterdag zullen er een aantal thema’s extra worden belicht zoals blessure preventie, core stability, loophouding, gezonde voeding en loopschoeisel.

De ABC trainingen vinden plaats op de nieuwe atletiekbaan aan de Vredenseweg in Winterswijk onder begeleiding van gecertificeerde hardlooptrainers.

Koffie of thee na de training is natuurlijk inbegrepen. Kosten 39,-. Inschrijven kan via het formulier op deze pagina.

Voor wie is ABC Hardlopen.
Voor iedereen die wil beginnen of net is begonnen met hardlopen en onder begeleiding op een verantwoorde manier wil werken aan zijn/haar conditie. Het doel is om na 8 weken 25 minuten kunnen hardlopen.*

Wanneer
Hoofdtrainingen op zaterdag 21 en 28 maart, 4, 11, 18, 25 april, 2 en 9 mei.

Voor degene die dat willen kunnen deelnemen aan de door Archeus georganiseerde City-Run op donderdag 21 mei.

Waar
Atletiekbaan de Hunenbulten aan de Vredenseweg 134 te Winterswijk.