Atletiek

Hardlopen

Spelen in het bos

Nu er beperkte keuze is in deelname aan georganiseerde trail- en hardloopevenementen werd een paar weken een suggestie gedaan om dan maar ‘vrij te spelen in het bos’. Gekozen werd voor een uitgezette route in de Kruisbergse bossen aan de rand van Doetinchem.  Vandaag 11 oktober was het zover.

Start was bij de Kruisberg tegenover het gelijknamige restaurant en naast de voormalige penitiaire inrichting. Het merendeel van de lopers koos voor de originele afstand van 20 km,. En paar andere kortten deze met een paar doorsteekjes met ca 5km in.

Na een, wat frisse, gezamenlijke start en wat sanitaire stops werd er genoten van de mooie herstachtige omgeving en een doorkomend zonnetje.
Een paar lopers lieten zich graag door het bos leiden door zelf uitgeroepen gidsen. Na enkele gezamenlijke kilometers en het zoeken naar het juiste bospaadje ging een sneller groepje iets vooruit. Vreemd genoeg kwamen de lopers die zich netjes aan de route hielden deze groep tot 2 maal toe tegen. Alle moderne middelen, horloges en mobieltjes, ten spijt was het volgen van de GPS route niet voor hen weggelegd. Dat men verdwaald zou zijn werd in alle toonaarden ontkend. Het was een vrije invulling van de vooraf gekozen route zo was het verweer.

Afsluitend werd nog genoten van de warme stralen van de najaarszon op de parkeerplaats van restaurant de Kruisberg. Ideeën voor andere buitenspeelplaatsen werden uitgewisseld. Zo werden het Hengelse Zand (Hengelo (G)), Engbergen (Gendringen) en Tankenberg (Almelo) genoemd. Dus binnenkort volgen er meer van dit soort ‘Spelen in het bos’ loopjes.