Atletiek

Hardlopen

Samen trainen voor de landschapsmarathon

 

Op zondag 2 oktober zal de landschapsmarathon van Winterswijk weer plaatsvinden. Tijdens dit evenement kun je wel een marathon ervaren, maar hoef je niet per se de hele afstand alleen te lopen. De 42,195 kilometer kun je ook als duo of trio afleggen, deels lopend, deels fietsend. Wil jij die uitdaging samen met loopmaatje(s) aangaan, maar weet je niet hoe je de trainingen moet aanpakken? Atletiekvereniging Archeus helpt je graag goed voorbereid aan de start te staan.

Wil je deelnemen aan de duomarathon, dan zou je nu ongeveer 12 kilometer moeten kunnen lopen. Wij helpen je dan naar de 21 kilometer. Ga je met zijn drieën deelnemen? Dan zou je nu ongeveer 8 kilometer moeten kunnen volhouden, zodat wij je kunnen helpen richting de 14 kilometer.

De trainers van Archeus helpen je met je trainingsprogramma. Je kunt twee keer per week op onze atletiekbaan het trainingsprogramma komen volgen. Zo’n baantraining bestaat uit een warming-up, rek en strekoefeningen met daarna een intervaltraining om je niveau te verbeteren. Alles wordt afgesloten met een cooling down.

In het weekend kun je met een van de duurloopgroepen mee. Je kunt er ook voor kiezen om de duurloop zelfstandig uit te voeren. De trainingstijden zijn dinsdag en donderdagavond van 20.00 tot. 21.00 uur. De duurloop start op zondagochtend om 9.00 uur. Alle trainingen zijn of beginnen bij AV-Archeus, Vredenseweg 136.

Om gebruik te maken van het trainingsschema en deel te nemen aan de trainingen, vragen we een bijdrage van € 42,195. We starten met het trainingsschema in de week van 11 juli. Mocht je door vakantie een paar trainingen missen? Geen zorg! Juist omdat we al in juli beginnen, heb je genoeg tijd om je trainingsprogramma te kunnen doen. Zo helpen we jou om klaar te zijn voor het marathonavontuur op 2 oktober. De Landschapsloop Winterswijk is een recreatieve marathon door het fraaie coulissenlandschap rond Winterswijk waarin de belevenis centraal staat. Onderweg zijn er hapjes, drankjes, muziek en vermaak.

Voor aanmelden of informatie kun je contact opnemen met Marcel Bos via marcelbos72@gmail.com of 06 52472379.