Atletiek

Hardlopen

Onweer dwarsboomt Obbink Run, jeugd blijft storm voor

Zat de afgelopen twee jaar het coronavirus de Obbink Run dwars, gisteren – donderdag 30 juni – was het een fiks onweersfront dat roet in het eten gooide bij de zomeravondloop van Archeus. Alleen de jeugd kon voor de bliksem uit nog voluit rennen.

Het was de hele dag al billen knijpen voor de organisatie van de Obbink Run: trekt het dreigende onweersfront langs ons heen of komt het misschien juist heel vroeg of laat in de avond? De jeugd kon rond zeven uur ’s avonds nog ongehinderd van start gaan, zij het onder broeierige omstandigheden, maar voor de 5 en 10 km waren de vooruitzichten toen al somber. De organisatie stelde het go/no-go-besluit voor de langere afstanden nog een kwartier uit, maar helaas, de blauw en rood gekleurde bult op Buienradar bleek toch rond acht uur ’s avonds over Winterswijk-oost te trekken. Voor de organisatie voldoende reden om de lopers en vrijwilligers geen enkel risico te laten lopen en de 5 en 10 km af te gelasten. De deelnemers konden die beslissing alleen maar respecteren. En nog geen vijf minuten daarna stak er een harde storm met regen en bliksem op.

De 1 en de 2 km waren toen al lang gefinisht en de winnaars gehuldigd. Op de 1 km was Zoë Meinen (foto) veruit de snelste van het hele veld, bij de jongens wonnen Ivo Oonk (J5-8) en Joep Dingemans (J9-11). De zege op de 2 km werd opgeëist door Wessel te Bokkel en Minke Dost.

Lees hier de volledige uitslag.