Atletiek

Hardlopen

Rondje Hemmie zit er weer op

Het blijft een mooie uitdaging die elk jaar weer menig Archeus-loper trekt: het Rondje Hemmie. Met hoofdletters geschreven, want de jaarlijkse loop rondom Winterswijk is 28,2 kilometer lang en wordt vaak in zomerse temperaturen gelopen. Niet voor niets is al eens geopperd de tocht op te nemen in de Werelderfgoedlijst en wie de tocht voltooit mag zich winnaar noemen van de fameuze Hemmie Award.

De loop is vernoemd naar Hemmie Wessels die de route al jaren en nog steeds wekelijks loopt, waar de andere Archeonauten een heel jaar nodig hebben om weer bij te komen van deze inspanning.

Al sinds 2008 wordt de gezamenlijke loop met koffie en cake na afloop elke zomer georganiseerd. Ook dit jaar, op zondag 20 augustus, was er weer een enthousiaste groep van ruim vijftien atleten die de Ronde lopend, of afwisselend met een loopmaatje fietsend, voltooide. De naamgever en nestor van het gezelschap zelf liep de volledige ronde, vergezeld door dochter Annemarie, schoonzoon Erik en drie kleinkinderen.

Op de foto ontbreken nog Chantal Oortgiese en Henk Lammers die verderop in het parcours aanhaakten en Wim Ruesink, die de ronde fietste.