Atletiek

Hardlopen

Rode Kruis Wandeltocht trekt 1400 deelnemers

De 62 Rode Kruis Wandeltocht rondom Winterswijk heeft afgelopen weekend 1400 deelnemers getrokken. Dat zijn er 200 meer dan vorig jaar, toen Archeus de tocht voor het eerst onder haar hoede nam. Het wandelevenement met zes afstanden, van 6 tot 31 kilometer, trok deelnemers uit heel Nederland en de Duitse grensstreek. Veruit het grootste deel van de wandelliefhebbers kwam van buiten Winterswijk. Op zaterdag schreven zich 550 wandelaars in, de zondag was het populairst met 850 deelnemers.

De bosanemonen waren al in bloei langs de Willinkbeek. Foto Mark Heister

 

 

 

 

 

Organisator Jos Kampshof toonde zich na afloop ‘meer dan tevreden’: “We hebben meer deelnemers dan vorig jaar getrokken en de reacties over de uitgestippelde routes waren louter positief.” De routes liepen met name ten noorden en westen van het dorp, onder andere door landgoed Gossink, langs recreatieplas ’t Hilgelo, door het Meddose veen, het Rommelgebergte en het Mentinkbos.

Grote foto: De wandeltocht voerde de deelnemers door beekbossen, particuliere landgoederen, weilanden en veengebied. Foto Mark Heister.

Foto’s bij molen De Bataaf: Jan Ruesink