Atletiek

Hardlopen

Pupillen goed op dreef bij Athletics Champs

Op een zonovergoten atletiekbaan van Archeus werd zaterdag 13 mei de tweede stedenwedstrijd voor pupillen gehouden. 115 deelnemers van atletiekverenigingen Ciko ’66 (Arnhem), Daventria 1906 (Deventer), Atletico ’73 (Gendringen), Ava ’70 (Aalten)en av Archeus streden op hun best om persoonlijke records neer te zetten of te verbeteren. Ook werd er in teamverband gestreden.

Onderdelen voor de pupillen B, C en mini (t/m 10 jaar) waren medicienbalstoten, vortex-werpen, hoogspringen, verspringen, hindernis pendelestafette en teamestafette. Voor de iets oudere pupillen A (t/m 12 jaar) werd gestreden op onderdelen als discusslingeren, 60 meter sprint, 60 meter horden, verspringen, vortexwerpen en de teamestafette.

Mede door de hulp van de meegereisde begeleiding van de clubs en juryleden van Archeus verliep het programma vlotjes en werd de dag afgesloten met het onderdeel meters maken. Binnen 4 minuten (pupillen mini, C en B) en 6 minuten bij de pupillen A liepen de jonge atleten zo ver mogelijk. De wedstrijdleiding van Archeus kon tevreden terugkijken op een geslaagde dag.

Athletics Champs is een programma speciaal gericht op pupillen en sluit aan op hun belevingswereld. Het staat voor leuke en leerzame wedstrijden afgestemd op de ontwikkeling van het kind. In totaal zijn er tien onderdelen, verdeeld over lopen, springen en werpen.

Meer foto’s zijn te vinden op de fotopagina

Atletiek kijken

Wie eens wil komen kijken bij een atletiekwedstrijd, kan dat doen bij volgende wedstrijden op de atletiekbaan aan de Vredenseweg 136:

Zaterdag 3 junitweede stedenwedstrijd CD-junioren (12 – 16 jaar) vanaf 11:00 uur.
Vrijdagavond 9 juniKroeseWevers Trackmeeting. Een baanwedstrijd met looponderdelen voor volwassenen vanaf 18:30 uur.
Meer informatie elders op deze site.