Atletiek

Hardlopen

NK junioren

Komend weekend, op 18 en 19 februari doet Marijke Esselink mee met NK junioren op de 60m sprint, 60m horden en hoogspringen. Daphne de Koning doet ook mee op de 3000meter!!

Via de site kun je zien hoe laat ze moet en zie je ook de resultaten. Wil je haar live volgen kom dan naar de Omnisporthal in Apeldoorn. Een prachtig atletiekfestijn. https://www.atletiek.nl/nk-indoor-junioren/deelnemers

 

Marijke pakt zilver op NK

Tijdens het NK indoor – op 5 februari in Apeldoorn – heeft Marijke Esselink als debuterend A -junior de tweede podiumplek weten te de bemachtigen op de
vijfkamp.

IMG-20170211-WA0031(1)

IMG-20170211-WA0032

Het verschil met de nummer één, tweedejaars A Emma Oosterwegel, was lange tijd heel klein, en de strijd bleef tot het eind spannend.  Marijke startte met een voorsprong door haar favoriete onderdeel, horden, te winnen in een nieuw pr van 8.72. Daarna nam Emma de leiding door nipte winst op hoogspringen en kogelstoten, waar Marijke wel een indoor PR wist te halen. De beslissing viel achteraf bezien bij het 4e nummer, het verspringen. Marijke: “ik verstapte me bij een afzet, en had daarna pijnklachten”. Een pr op verspringen zat er dan ook niet meer in. Op de 800m haalde Marijke nog wel een indoor PR met 2.26.63. “Ik ben niet ontevreden” aldus Marijke, “en richt me toch ook vooral op het baanseizoen straks”

 

Van de C-junioren heeft Elisanne Buunk ook deelgenomen aan het NK in Apeldoorn.
Dit was op Zondag 22 januari 2017, de NK indoor voor zowel de D als de Cjunior.

IMG_2378Elisanne ging onder begeleiding van Honza en Marijke er naar toe, dit was namelijk haar allereerste NK, en zij wisten hoe het precies er aan toe ging. Natuurlijk was er een selectie aan vooraf gegaan, dus de zenuwen waren terecht. De onderdelen Horden en sprint waren haar favoriet.

Op de sprint hield ze er zelfs nog een nieuwe Pr aan over. Dit is wel even een officieuze NK Indoor waaraan je mee kan doen en je bent weer een ervaring rijker.

We feliciteren Marijke met haar prachtige zilveren plak en Elisanne met haar Pr!