Atletiek

Hardlopen

3e Countryrun van Archeus een groot succes.

Op zondagochtend 12 februari werd voor de liefhebbers van Archeus en daarbuiten de derde countryrun georganiseerd, een recreatieve training dwars door alle soorten landschap. De sportievelingen die ook uit Borken, Dinxperlo, Aalten, Groenlo en Lichtenvoorde waren gekomen lieten zich niet door het sneeuwlandschap weerhouden

countryrun-archeus-feb-2017-4Oud survivalkampioen Thomas Schröer blikt tevreden terug op deze run met maar liefst 45 deelnemers op een zwaar parcours van sneeuw, ijs en glibberige ondergrond. Thomas begeleidde 29 deelnemers op de 10 km afstand. En, om de drempel voor deze pittige run te verlagen, was er ook een 5 km run. Survivalatleet Liesbeth Schröer begeleidde 16 deelnemers op de deze afstand. In beide runs zaten een paar spectaculaire hindernissen, zoals waterdoorwaardingen en een aantal touwhindernissen in het UBCRO survivalbos.

De 5 km route ging voornamelijk door weilanden, bouwlanden en een beetje bos met als “hoogtepunt” de duiker onder de Bataafseweg. Weer aangekomen bij de Hunenbulten had Liesbeth nog een klein extraatje in petto in de vorm van een “rondje” corps stability.

Het traject van de 10 kilometer was behoorlijk zwaar omdat ongeveer 70% van de route dwars door de bossen moest worden gelopen, een hele lange hindernis op zich dus. Daarnaast werd elke uitdaging opgezocht. Of het nu weilanden, heuvels, sloten en beken met ijskoud water; elke uitdaging werd opgezocht, waarbij regelmatig even een helpende hand werd toegestoken of een afrastering naar beneden werd gehouden. Op het parcours lag nog een omgevallen boom met sneeuw over de Boven Slinge in het Buskersbos. Deze bijzondere hindernis werd door alle deelnemers overwonnen. “Geweldig om te zien, die inzet van deze atleten”, aldus Thomas.

“Countryrun is een prachtige mooie tak van de hardloopsport; bewegen in de natuur op een natuurlijke en zachte ondergrond. Je kunt genieten van het fantastische natuurschoon, want het tempo is laag. “Door dit lage tempo is het daarbij ook nog oud Hollands gezellig” werd er in kleedkamers gezegd. Zowel Thomas als Liesbeth hebben veel respect voor alle deelnemers, die allemaal de route helemaal volbracht hebben.

Na een heerlijke douche bij Archeus was er nog glühwein en koffie, en was de conclusie eensgezind: “Voor herhaling vatbaar!”. Jos Kampshof van Archeus, organisator van deze run, zat na al die positieve reacties al weer te denken aan een Countryrun in oktober of november van dit jaar.

Op deze site zullen meer foto’s volgen maar mis ook de foto’s van de 5km run op winterswijk.org niet. Op maandag 13 februari vanaf 16:00 uur is er een video verslag van de run te bekijken op rtvslingeland.nl


En zoals beloofd de foto’s van de run gemaakt door de kou trotserende Wim Ruesink.
Klik op de foto voor het volledige album.

Countryrun 12 februari