Atletiek

Hardlopen

Luister naar Stans en Koen: marathon heel anders voorbereiden

Op woensdag 13 mei gaat Stans van der Poel samen met Koen de Jong, in de winkel van RunVision een lezing geven over hun boek “Ik, hardloper”.
Stans van der Poel is bedenker en ontwikkelaar van verschillende apparatuur die de ademhaling en de hartslag in beeld brengt. Als longfunctielaborant herkende ze ontregelde ademhalingen en ze legde het verband tussen verschillende klachten en de ontregelde ademhaling. Zie de website www.stansvanderpoel.nl

Stans-van-der-Poel

Stans van der Poel

Deze kennis heeft zij gebruikt om een methode te ontwikkelen, om met relatief weinig inspanning bijvoorbeeld een halve of hele marathon te kunnen lopen. Uitgangspunt is dat er geen verdere afstand dan 14 km moet worden getraind.
Stans heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van duursporters en ontwikkelde daarvoor het trainingsprogramma Sportrusten. Koen de Jong heeft dit samengebracht in het 100 dagen pakket, dat mensen aanmoedigt om 100 dagen lang iedere dag een ademhalingsoefening te doen en drie keer in de week hard te lopen. Koen liep de marathon van Berlijn.

Koen-de-Jong

Koen de Jong

Overweeg je mee te doen aan bijvoorbeeld de marathon Nationaal Landschap Winterswijk op 20 september, maar zie je op tegen tijdrovende training? Met slimme aanpassingen kun al veel conditie winnen. Dat kost juist minder tijd in plaats van meer. In de lezing zal worden ingegaan op de volgende aspecten: Hoe je energie opbouwt, ook na het lopen; Hoe je met je ademhaling je hartslag kunt beïnvloeden; Harder lopen door rustig te lopen.
De marathon. Haal jij tien kilometer in 65 minuten, dan durven zij te stellen dat je ook een marathon kunt lopen. Geen tijd is geen excuus, want de trainingsschema’s die in dit boek staan zijn helemaal niet zo tijdrovend.
Als je interesse hebt om aanwezig te zijn, meld je dan voor 6 mei aan bij Runvision, info@runvison.nl of op mobielnr. 06-40090050. Deelname is gratis. Er is plaats voor maximaal 50 deelnemers.
Runvison
Misterstraat 79
7101ET Winterswijk