Atletiek

Hardlopen

Junioren Archeus vooraan in crossstrijd

In de derde wedstrijd van vier van de crosscompetitie in Aalten hebben de Archeus-junioren Douwe Bentsink en Luke Hiddink wederom meegedaan voor de hoogste klassering. Ze gaan elke week steeds sneller en Douwe was nu eerste (2 km in 7.27) en Luke tweede (2 km in 7.37) in de categorie jongens 12-13 jaar.

Met nog één wedstrijd te gaan maakt Douwe een goede kans op de eindoverwinning. In de laatste wedstrijd verdedigt hij een  voorsprong van tien seconden op zijn naaste belager in het klassement. Luke op zijn beurt heeft een grote voorsprong op de nummer vier dus een derde plaats in het eindklassement lijkt een zekerheid.

Bij de meisjes 12-13 jaar handhaafde ook Cozja Hoffmann ( 2 km 8.48) zich bij de beste drie en die plaats zal ze naar verwachting ook in het eindklassement gaan halen. Bij de meisjes 14-15 jaar kan Lara Putto de eindoverwinning niet meer ontgaan. Zaterdag was ze wederom de sterkste in haar categorie en heeft met nog één wedstrijd te gaan ruim anderehalve minuut voorsprong op de nummer twee. Zij liep de 2 km in 8.40.

Andere uitslagen:
Meisjes 10-11 jaar
Nadia de Jong 2 km 10.12
Saskia de Jong 2 km 10.12

De tweeling staat in de tussenstand op een keurige achtste en negende plaats.