Atletiek

Hardlopen

Jeugd schittert op playbackshow Archeus

De jeugd van Archeus heeft veel meer talent dan alleen voor lopen en springen. Tien jongeren hebben zich zaterdag van hun beste kant laten zien in de Archeus-voorronde van de miniplaybackshow. De vier groepen (een viertal meiden, drie jongens, een jongen en meisje en een jongen) ontpopten zich als echte podiumartiesten. Ze werden beoordeeld door een strenge maar rechtvaardige jury, die uiteindelijk het duo Nina en Tygo Sonderen uitriep tot winnaar en daarmee als Archeus-afgevaardigde naar de playbackshow van FC Winterswijk op 19 december. Ook de nummer twee, opnieuw een Sonderen, Luuk mag mee naar de grote finale.
Organisator Henk Lammers had er flink aan getrokken om de eerste playbackshow in de nieuwe kantine tot een succes te maken. Een groot podium, een geluidsinstallatie met technicus Bram Gerritsen, microfoons, drumstel en gitaren, alles stond klaar voor een swingende avond. En dat werd het ook, dankzij de spetterende optredens van de vier deelnemende acts en de surprise-acts van Henk met dochter Linda die Billy Jean van Michael Jackson stijlvol uitvoerden, inclusief de Moonwalk en last but not least de onaangekondigde comeback van ABBA, of beter gezegd AB, want het duo Gerard Wieringa en Nicole Nijmeijer vertolkten met hun tweeen de hit Dancing Queen met verve.
De jury – bestaande uit Chantal Oortgiese, Linde Lammers en Bram Gerritsen – was vol lof over de optredens en bepaalde uiteindelijk de scores als volgt.
1. Nina en Tygo Sonderen – So what (Pink)
2. Luuk Sonderen – Dus hasst mich (Rammstein)
3. Levi, Eline, Moniek en Maaike – Laat het gaan, laat het los (Frozen)
4. Ezra, Luke en Tijn- Heyah Mamma (K3)