Atletiek

Hardlopen

GKC start met IRun2BFit, Enning Cityrun als afsluiting

Gekleurd poeder vliegt door de lucht, vlak voor de ColorRun bij het GKC.

Gekleurd poeder vliegt door de lucht, vlak voor de ColorRun bij het GKC.

WINTERSWIJK – De tweedeklassers van het Gerrit Komrij College zijn donderdagmiddag officieel van start gegaan met het sportprogramma IRun2BFit. De Enning Cityrun van Archeus is de grootse afsluiting van IRun2BFit.

De Enning Cityrun zal op donderdagavond 21 mei plaatsvinden. De Cityrun, over 5 km, zal door het centrum van Winterswijk gaan. Start en finish is in de Torenstraat zijn bij het kantoor van Enning Makelaardij. Naast de 5 km zal er ook een korte jeugdloop zijn.

Het vakoverstijgende project  IRun2BFit laat de leerlingen in 10 weken ervaren hoe zij zich fit kunnen voelen en daardoor kiezen voor een gezonde lijfstijl. Tijdens de lessen lichamelijke opvoeding wordt er aandacht besteed aan hardlopen. Het streven is dat iedere leerling leert ruim 5 kilometer hard te lopen, omdat dat de afstand is die ‘conditiewinst’ met zich meebrengt. Tijdens de lessen biologie wordt de leerlingen veel kennis over een gezonde lijfstijl bijgebracht. De 10 weken worden dus afgesloten met een grote finale, de Enning Cityrun!

Damian Vering heeft een filmpje gemaakt: Colorrun 2015 GKC.

Foto’s van de, toen nog, Smaakmakers Cityrun in mei 2014 staan hier.