Atletiek

Hardlopen

Ferdi laat niets aan het toeval over

Atleet loopt fenomenaal aantal van ruim 107 kilometer.

De Winterswijkse atleet van AV Archeus Ferdi Ubbing ging afgelopen zaterdag zeer goed voorbereid van start voor het Running 4 ALL evenement. Na weken van voorbereiding was het zaterdagmorgen in alle vroegte zover voor Ferdi: elk uur van huis uit vertrekken voor een ronde van 6,7 km. In totaal  kwam Ferdi uit op maar liefst 16 rondjes.

Ferdi: ”Ik had mij goed voorbereid. Met behulp van een diëtiste was een goed voedingsschema opgesteld en een fysiotherapeute kwam de spieren losmaken. Ik liep op zo’n 75 % van mijn kunnen met ook bewust snellere rondes ertussen zodat je ook een keer kunt douchen of iets meer tijd hebt voor de maaltijd. Ik had steeds minimaal 20 minuten rust en soms dus wat meer. Ook heel wat droge kleding nodig gehad.

Saai was het ook niet, ik had bijna elk uur iemand die meeging, lopend of op de fiets, ook stonden op vaste plekken steeds bekenden mij aan te moedigen ”aldus de 33-jarige hovenier die in zijn voorbereiding ook nog voor een mooie schare sponsors had gezorgd. Maar liefst 15 euro per ronde liep hij binnen voor de jeugd van Archeus.  Aan het eind van de dag wachtte Ferdi een heerlijke warme hottub.