Atletiek

Hardlopen

  Info evenement

 • Datum: 16 oktober 2022
  • Aanvang
  • Kidsrun (1,6 km): 10:00 uur
  • Korte bergrun (3,1 km): 10:45 uur
  • Bergrun (7,6 km): 11:45 uur
 • Inschrijven

Sponsor

Sorba Bergrun – 16 oktober 2022

Meer info volgt.

Onderstaande is informatie van een vorige editie.

Start van de 7,6km in 2019

De voormalige vuilnisbelt aan de Eekelerweg in Winterswijk is op zondag 17 oktober weer het strijdtoneel van de Bergrun van Archeus. De 17e editie kent met ingang van dit jaar een nieuwe sponsor Sorba; specialist in gevelbouw, interieurbouw en afbouwprojecten in de infrastructuur.

De Bergrun werd eerder altijd in augustus gehouden, maar door de steeds hogere zomertemperaturen is het evenement verplaatst naar het najaar. Het evenement kent verder de nodige beperkingen in verband met corona, maar wat blijft is het uitdagende parcours over de 23 meter hoge bult achter vrijetijdsmarkt Obelink. De prestatieloop is daarmee een unieke beproeving voor zowel recreanten als wedstrijdlopers, die normaal hun rondjes op het vlakke afwerken.
De inschrijving is vanaf 28 augustus geopend.

Er zijn meerdere afstanden, voor zowel de liefhebbers als de doorgewinterde wedstrijdlopers. De kortere run over ruim 3 kilometer telt twee beklimmingen en is goed te doen voor de gemiddelde recreant. De lange run telt vijf beklimmingen. De jeugd tot en met 12 jaar gaat één keer de berg af en weer op. 

Programma Sorba Bergrun, zondag 17 oktober 2021

10.00 uur 1,6 km voor kinderen (t/m 12 jaar) (één beklimming)

10.45 uur 3,1 km (twee beklimmingen)

11.45 uur 7,6 km (vijf beklimmingen)

Inschrijven kan uitsluitend t/m donderdag 14 oktober 23.00 uur via inschrijven.nl.


Na-inschrijven is dit jaar, 2021, wel mogelijk. Er kan uitsluitend met pin worden betaald, niet contant !

Kosten 1,6 km en 3,1 km: 4,00 euro. Voor de 7,6 km is dit: 6,00 euro.

Start en finish zijn bovenop de oude vuilnisbelt aan de Eekelerweg. Er is géén omkleedgelegenheid op deze locatie. Er is wel een toilet en EHBO en tijdens de run kunnen deelnemers zelf een beker water pakken. Parkeren kan op de extra parkeerplaats van Obelink aan de Eekelerweg. Toegang via de afslag Obelink aan de Misterweg. Volg dan de borden.

Deelnemers dienen de corona-voorschriften in acht te nemen  zoals in de volgende bijlagen beschreven.

Voorschriften deelname Bergrun

Plattegrond van de wedstrijd locatie

Zo mogen er maximaal 250 mensen tegelijk op het terrein aanwezig zijn. De deelnemers wordt gevraagd bij voorkeur geen toeschouwers mee te nemen (indien nodig max. 1 begeleider per atleet). Kom niet eerder dan 1 uur voor start van je onderdeel op het terrein en verlaat het terrein binnen 30 minuten na finish van je onderdeel. Desinfecteer bij aankomst je handen alvorens het startnummer af te halen. Ga na het afhalen van het startnummer meteen door naar de verzamelplek op het terrein. Warmlopen kan op de aangegeven plekken. Organisatie is herkenbaar aan oranje hesje met opschrift. Toezicht draagt geel. Buiten het parcours geldt de anderhalvemeterregel. Volg de overal aangegeven instructies, looppaden en looprichtingen.