Atletiek

Hardlopen

Drie podiumplaatsen Archeus op GUV-loop

WINTERSWIJK – Archeus was kwantitatief en kwalitatief sterk vertegenwoordigd op de GUV Zomeravondloop, dinsdag in Aalten. Met een deelname van zo’n twintig atleten en drie podiumplaatsen konden de Archeonauten met een goed gevoel naar Winterswijk terugkeren.
Maren de Koning zette de toon door op de 2 km bij de meisjes ijzersterk te lopen, met een eindtijd van 7.53, een gemiddelde van ruim 15 kilometer per uur. Ze hield de nummer twee, Marit Kleinbussink op tien seconden. Lars Duistermaat zag de winst op de 5 kilometer in de laatste meters aan zijn neus voorbijgaan, doordat survivalatleet Stijn Elferink het sterkste eindschot had (16.14 om 16.17). Dinant Huurneman uit Meddo mocht ook terugzien op een sterk optreden, met een vijfde plaats in 17.45.
Dolblij was Wouter Vreeman, die zijn trainingsinspanningen beloond zag met een overwinning op de 10 km. Met 36.40 bleef hij Freddy Dekker van Lopersgroep ’90 (37.15) ruim voor. Petra Meinen kwam binnen als vijfde dame, in een tijd van 48.15, maar was ook niet van plan om te pieken in deze wedstrijd.

Foto: Wouter Vreeman op de hoogste tree van het podium op de 10. Foto: Geert Wevers weblog