Atletiek

Hardlopen

Countryrun op 12 februari

Op zondag 12 februari houdt Atletiekvereniging Archeus onder leiding van survivalloper Thomas Schröer een countryrun door het Winterswijkse buitengebied.

Tijdens deze training wordt er gezamenlijk gelopen in een tempo van 8 á 9 kilometer per uur. Tussendoor wordt op elkaar gewacht. De snellere mensen lopen af en toe lussen zodat ze bij de groep blijven.

Een countryrun voert over onverhard terrein, zoals bossen, zandpaden, akkers en weilanden. Ook natuurlijke hindernissen, zoals slootjes worden bedwongen.

Countryrun1Uit onderzoek blijkt dat afwisselend bewegen de gezondste manier van sporten is, zowel fysiek als mentaal.

De training is zowel bedoeld voor sportievelingen die eens kennis willen maken met deze vorm van training, maar ook voor ervaren countryrunners.

Thomas Schröer is al tweeëntwintig jaar actief als hardloper en survivalsporter, en is ook een tijd looptrainer geweest.

Wie aan de trainingsloop wil meedoen, kan zich op 12 februari melden bij Sportcomplex De Hunenbulten om 9.45 uur.

De start is om 10.00 uur. Er kan gekozen worden tussen een parcours van 5 of 10 km. Thomas zal de lange afstand begeleiden en de korte afstand wordt begeleid door zijn vrouw Liesbeth.

Vooraanmelding (gewenst) bij secretariaat@av-archeus.nl . Leden en niet-leden van Archeus kunnen meedoen. Niet-leden betalen €2,- p.p. voor deelname, ter plekke te voldoen.