Atletiek

Hardlopen

Athletic Champs geslaagde vuurdoop voor Archeus

De eerste door Archeus georganiseerde baanwedstrijd is een groot succes geworden. Op de Hamelandbaan van AVA’70 in Aalten loodste het team onder leiding van wedstrijdleider Nancy Hiddink ruim 170 pupillen door een drukke en veelzijdige atletiekdag. Aan de Athletic Champs-wedstrijd voor A-, B-, C- en minipupillen deden kinderen van vijf verenigingen mee, AVA, Archeus, Daventria, Ciko ’66 en Atletico ’73.
De nieuwe opzet, met korte wachttijden tussen de onderdelen door, sloeg erg aan bij de kinderen. Ook de meer soepele aanpak en jurering en attractieve onderdelen als hurkhoogslingeren en fietsenbandslingeren bleken een voltreffer. Voor de organisatie is zo’n opzet wel een tour de force, want de chronoloog luistert nauw en vereist een grote discipline voor de jury en teamleiders. Nancy was dan ook al sinds maart in touw om alles vooraf tot in de puntjes te regelen en dat bleek een garantie voor een succesvolle dag. Met natuurlijk kleine verbeterpunten – zoals die er altijd wel zijn – maar zonder enige wanklank van de toch altijd kritische volgers.

De meest succesvolle teams van deze Athletic Champs-aflevering waren die van Daventria en thuisploeg AVA, die in zowel de categorieën A als de overige het podium bezetten. Al moet daarbij wel worden aangetekend dat meerdere van die teams uit atleten van ook andere verenigingen bestonden, omdat de verenigingen vanwege de omvang soms over meerdere teams verdeeld werden.

Een foto-album van fotografe Darlene Dreeyers volgt komende week op deze site.

De volledige uitslagen van de dag staan op  www.atletiek.nu.

IMG_6206-600x400 IMG_6196 IMG_6181-600x400