Atletiek

Hardlopen

Archeus-mannen winnen jubileumeditie van 5×5 estafette bij Argo

DOETINCHEM – De mannen van de wedstrijdgroep  van Archeus hebben de estafetteloop 5×5 van Av Argo gewonnen. De jubileumeditie (25 jaar) was een spannende strijd met de toplopers uit Doetinchem. De AVA-heren uit Aalten werden derde.

Gerben, Lars, Thomas, Dinant en Vincent legden samen de 25 km af in 1 uur 27 minuten en 51 seconden. Argo finishte slechts 28 seconden later in 1u28m19s.

Dinant Huurneman hield een “super gevoel” aan de winst over: “Ik moest de kop af bijten en kwam ook als eerste binnen, het was supergaaf om te doen met de groep. Maar wat een spanning tot de laatste loper…”

Trainer/loper Lars Duistermaat was ook tevreden: “Mooie prestaties ondanks de erg harde wind in het grootste deel. Mooie strijd met Argo! Best zwaar om vanaf loper 1 op kop te liggen en dan alsmaar achtervolgd te worden.”

De volledige/individuele uitslag staat hier.

De mannen waren niet het enige team dat meedeed in Doetinchem. Er waren namelijk nog drie teams van de partij bij de estafette. De Stormers waren, ondanks de wind, net niet binnen de twee uur binnen; 2u01m46s.
De Toppers behaalden een tijd van 2u09m29s. De Flitsers kwamen uit op een tijd van 2u15m45s.

De volledige teamuitslag staat hier. In totaal deden er 85 seniorenteams mee.

Foto’s (ook met team) staan op de site van Argo.
Archeus-lid Mark Heister was supporter en schoot een hele serie foto’s.
AVA’70-fotograaf Geert Wevers maakte deze foto’s.