Atletiek

Hardlopen

Archeus-kampioenen gehuldigd door gemeente

huldigingmarijkedinantAfgelopen maandag werden 42 Winterswijkse sporters in het stadskantoor gehuldigd, die in het afgelopen seizoen op een Gelders, nationaal of internationaal kampioenschap een eerste plaats hebben behaald. Wethouder Wim Aalderink was verrast en verheugd door het grote aantal kampioenen: 42 terwijl dat er vorig jaar nog maar 10 waren. Het gros van de kampioenen beoefent de kegel-, ruiter- en turnsport. De mannen zijn nog ver in de minderheid als het gaat om Winterswijkse kampioenen, maar een inhaalslag is gaande. De gemeente Winterswijk heeft afgelopen jaren veel in sportaccommodaties geïnvesteerd en dat laat zich nu uitbetalen.

Archeus-atleten Dinant Huurneman en Marijke Esselink mochten van de wethouder een geschenkbon en bloemen in ontvangst nemen. Aalderink prees de prestaties van Dinant als survivalatleet die het Nederlands kampioen in het Run up circuit werd. Ook noemde Aalderink de behaalde NK–titel apenhangen die Dinant onlangs binnenhaalde. De wethouder kon zich bij dat laatste geen voorstelling van maken en dus moest Dinant even voor doen wat dat inhield. Aalderink prijst zich gelukkig met een NK-kampioen apenhangen, die ook nog eens zijn tuinman is.

Marijke Esselink is al lang geen onbekende voor Aalderink, ook in januari was ze een van de gehuldigden. Maar liefst 3 NK-titels behaalde Marijke dit jaar en ze mocht ook nog eens naar Tiblisi in Georgie om namens Nederland uit te komen op de 100 meter horden. Ze miste net de finale maar realiseerde wel een nieuw pr.