Atletiek

Hardlopen

Archeus grossiert in zeges bij crosslopen AVA

Beide zijn blij met hun succes

AALTEN/WINTERSWIJK  – De atleten van Archeus hebben de sterk bezette Boekeldercrosslopen van afgelopen maand  met vier eindzeges afgesloten. Zaterdagmiddag werd de laatste van de vier crosslopen van AVA’70 gehouden rond het Romienendal bij Aalten. Door een sterk eindschot stelden Lara Putto, Daphne de Koning, Tom Baak en Lars Duistermaat hun zeges in hun categorie en afstand veilig. In de competitie, waaraan honderden atleten uit de hele regio en het Duitse grensgebied deelnamen, telden de beste drie van vier crosses mee.

Op de 2 kilometer voor de meisjes 12-13 jaar was het bloedstollend spannend: de eerste vier van het klassement stonden na drie races binnen vijf seconden van elkaar. Lara Putto won de laatste loop met twee seconden voorsprong en eindigde daardoor als eerste, met dezelfde eindtijd als Floor Huls van AVA’70.  Daphne de Koning zegevierde op deze afstand bij meisjes 14-15 jaar. Zij was al na drie wedstrijden zeker van haar overwinning en liep zaterdag de 5 kilometer, waarop ze zeer verdienstelijk derde werd in een knappe 20.50 minuut. Bij de senioren op de 10 kilometer was Tom Baak overduidelijk de snelste van het veld en Lars Duistermaat was op de 15 km iedereen de baas. De Winterswijker had voldoende aan drie crosses – waarvan één als training daags voor de beruchte Zevenheuvelenloop – om de eindzege veilig te stellen.

Verder was er nog een mooie podiumplaats voor Marcel Bos, die tweede werd bij de veertigers op de 10 kilometer.  Bij de jongens 12-13 jaar liepen Douwe Bentsink en Ezra Somers zaterdag naar goede klasseringen. Douwe werd derde en miste in de eindklassering op een tel na het podium en werd vierde. Ook Cozja Hoffman miste op de 2 km op net twee seconden het podium en werd vierde in het eindklassement.

En zeker ook het vermelden waard; Jos Roerdink, een jaar geleden nog deelnemer van de beginnerscursus ABC, verwierf een mooie 14e plek in het klassement op de 5 km voor heren boven de 50. En bij de vrouwen neemt Maaike Smallenburg een 11e plaats op dezelfde afstand in.  En met deelname aan alle 4e lopen in deze cross-competitie geeft Henriëtte Ruessink blijk van veel doorzettingsvermogen en wordt hiermee beloond met plek 12 voor vrouwen boven 40 op de 5 kilometer.