Atletiek

Hardlopen

Archeus elftal bedwingt klassieke afstand en wil op herhaling.

archeus-marathonlopers-2016-1Na een uitgebreide en, zo is wel gebleken, zeer succesvolle voorbereiding hebben 11 atleten van Archeus op zondag 10 april de marathon van Rotterdam volbracht.

De ‘fellowship of the run’, zoals ze zichzelf noemden, hebben allemaal de klassieke afstand volbracht. Dat alle 11 atleten de finish hebben gehaald is al een prestatie op zich. Trainer Lars Duistermaat, die verantwoordelijk was voor het trainingsschema, was met recht trots: “Wat een kanjers! Ik sta echt te glimmen van trots. Maar voor zulke gedreven sporters was het ook wel heel dankbaar om een schema te maken.”
Lars zelf was in Rotterdam het boegbeeld van de rode brigade met een prachtige 2 uur en 47 minuten. Ook Tom Baak liep nog onder de 3 uur in 2:59:10. Wouter Vreeman moest de 3 uur net laten schieten en gaf 4 minuten toe.

Patrick Dielen en Jelle Bosch wisten de 4 uur voor te blijven met 3:58:50 en 3:59:14. Erwin Hekman en Gerard Wieringa gaven 4 minuten toe op de 4 uur. De dames José Elsinghorst en Lianne Bosch gingen hand in hand over de finish in een prachtige 4:15. Wegkapitein Eddy te Loo passeerde de finish na 4 uur en 17 minuten.
Met een sterk staaltje van doorzettingsvermogen en karakter was Bram Loman de trotse drager van de rode lantaarn van Archeus. Ondanks een late verkoudheid in de voorbereiding en een onwillige knie finishte hij in 4:52 en werd met luid gejuich door zijn medelopers ontvangen.

Toen bij het uitblazen Leo uit de film De Marathon (acteur Martin van Waardenberg) langs kwam lopen konden de Archeus-lopers het niet laten hem te complimenteren met zijn prachtige stad. Een stad, die smaakt naar meer, want vrijwel zonder uitzondering willen de atleten volgend jaar op herhaling. Want met deze ervaring in de benen kan het volgend jaar alleen maar nog beter gaan.
En de lessen, die ze geleerd hebben, delen ze graag met andere lopers, dus als er nog Archeus-lopers zijn met ambitie voor de klassieke afstand van 42,195 kilometer: het parcours hangt al (of nog) op het prikbord en de lopers van dit jaar gunnen ook anderen deze prachtige ervaring.

“Het was een geweldige periode van voorbereiding. We hebben samen de lange duurlopen getraind, elkaar ondersteund met voedingsadviezen en via een groepsapp veel contact gehad. Het hele marathonweekend waren we in Rotterdam, dus ook dat was heel gezellig. We zijn gewoon echt een fellowship geworden en het zou super zijn om dat volgend jaar weer te doen, met nog meer Archeus-lopers erbij”, blikten de atleten unaniem terug.

Op de foto alle marathonlopers met hun welverdiende medaille (Tom Baak ontbreekt op de foto wegens verblijf in het buitenland)

En hieronder een foto-impressie.
Foto’s Mark Heister