Atletiek

Hardlopen

Start nieuwe ABC Hardlopen

Na het succes van de voorgaande keren start Atletiekvereniging Archeus in het najaar van 2015 weer met een hardloopcursus voor beginnende lopers. De Archeus Basis Cursus Hardlopen kortweg ABC.

Dit keer is er bewust gekozen om de hoofdtraining doordeweeks te geven. Zo krijgen mensen die zaterdag werken ook de gelegenheid om onder begeleiding te beginnen met hardlopen. Hieraan bleek de voorgaande keren duidelijk behoefte te bestaan.

Voordat Archeus met de ABC startte werden al jaren het ‘Start to run’ programma van de Atletiekunie aangeboden. De ABC trainingen worden door gecertificeerde trainers verzorgd en vindt plaats op de atletiekbaan aan de Vredenseweg.

Tijdens de trainingen is er aandacht voor warming up, rek- en strekoefeningen looptechniek etc.. Ook worden er aanvullend thema’s als gezonde voeding, hardloopschoeisel en blessurepreventie gepresenteerd.

De Archeus Basis Cursus hardlopen bestaat uit 3 trainingen per week. De hoofdtraining vindt plaats op de maandagavond. Voor de beide andere trainingen krijgen de deelnemers een programma die ze zelfstandig kunnen doen.

Voor degene die liever in groepsverband traint is er de mogelijkheid om op woensdagavond vanaf 20:00 uur gezamenlijk te trainen. De derde training kan men zelfstandig doen op een moment dat het uitkomt.

Hiervoor krijgen de deelnemers wekelijks een digitale nieuwsbrief met het trainingsprogramma voor die week en aanvullende informatie.

De ABC start op maandag 28 september 2015. De trainingen vinden plaats op de nieuwe atletiekbaan in Winterswijk aan de Vredenseweg. De kosten zijn 39,- waarbij koffie of thee na afloop natuurlijk is inbegrepen. Meer informatie vindt u op de pagina ABC Hardlopen Daar kunt u zich ook inschrijven.

Mocht u vragen hebben kunt u een e-mail sturen naar de coördinator: abc@av-archeus.nl.