Atletiek

Hardlopen

Weer crossen in Aalten

Op zaterdag 2, 9, 16 en 23 november a.s. organiseert AVA`70 wederom de jaarlijkse Boekelder crosscompetitie. Gedurende 4 zaterdagen zullen honderden atleten en atletes uit Aalten en verre omgeving in actie komen tijdens deze traditionele reeks hardloopwedstrijden in het Aaltense buitengebied. Net als in de voorgaande jaren vindt ook dit jaar de start en finish plaats bij het Romienendal in Dale. De organisatie heeft hier een prachtige ronde uitgezet en de ongedwongen sfeer en grote publieke belangstelling vormen de succesvolle ingrediënten van dit evenement, waar menigeen al reikhalzend naar uitkijkt.

Om 13.00 uur gaan de jongste talenten tot en met 9 jaar van start voor hun wedstrijd over 1 kilometer. Het is een afwisselend parcours in de achtertuin van het Romienendal. Na een vlak begin, volgt er al snel een pittig stuk over het maisland, daarna een zandpad, een strook langs de sloot, terwijl er voor de finish nog wat kleine hindernissen zullen moeten worden genomen. Het talrijke publiek kan de lopers en loopsters goed volgen en zullen de dappere strijders ongetwijfeld met applaus begroeten. Hierna is het de beurt voor de kids tot en met 15 jaar, die dezelfde ronde afleggen, maar dan 2 maal en dit is een flinke kluif.

Daarna maken de Senioren hun opwachting en zij moeten een parcours met een lengte van 5 kilometer afleggen. Vanaf de start gaan de atleten en atletes  in een lint in de richting van de Aladnaweg en dan begint de wedstrijd pas echt. Langs sloten, over heuvels, via zandpaden en een klein stukje asfalt gaat het in de richting van de mogelijke scherprechter: de Robert Gesinkbult. Ook daarna blijft het parcours erg selectief tot aan de finish in de Romienendal-arena. De deelnemers kunnen kiezen om het rondje 1, 2 of 3 keer af te leggen. De wedstrijd over 10 en 15 kilometer start om 13.35 uur, terwijl de deelnemers op de 5 kilometer om 14.15 uur van start gaan.

De organisatie heeft na de vorige Boekelder crosscompetitie wat aanpassingen gedaan op het gebied van de verkeersveiligheid. Daarnaast zijn er speciale startnummers ontworpen, waarop de Achterhoekse vlag prominent aanwezig is. Naast heel veel lopers uit de directe omgeving worden er ook verschillende regionale toppers aan de start verwacht. Het beloofd dus weer een prachtig sportevenement te worden. AVA`70 beschikt over een eigen tijdsregistratie en dat betekent dat er bij de editie van de Boekelder cross met een chip zal worden gelopen, zodat de resultaten snel beschikbaar zijn.

Voorinschrijving voor de Boekelder crosscompetitie is mogelijk via de site: www.ava70.nl. Maar ook op de wedstrijddag kan er vanaf 12.00 uur worden ingeschreven, in het Romienendal, Aladnaweg 3, 7122 RN Aalten. De inschrijfkosten bij voorinschrijving bedragen voor de 1 en 2 kilometer € 2,50. De Senioren betalen € 4,00  per keer. Inschrijving op de wedstrijddag zelf kost 1 euro extra.

Bij de jeugd zijn er prijzen voor de nummers 1, 2 en 3 per afstand en daarnaast zijn er ook prijzen per leeftijdscategorie. Bij de Senioren zijn er geldprijzen per afstand. De prijzen worden bepaald aan de hand van het eindklassement. Om voor het eindklassement en een mooie herinnering in aanmerking te komen, moet er aan minimaal 3 wedstrijden worden deelgenomen.

Bron: www.ava70.nl