Atletiek

Hardlopen

Weekend vol podiumplekken én de baan is rood

WINTERSWIJK/EIBERGEN – Afgelopen weekend was weer een hoogtepunt op weg naar het fantastische eindresultaat: de baan is nu volledig rood. Daarbovenop kwamen ook nog de diverse podiumplekken van onze hardlopers, in Winterswijk bij Running Winterswijk en in Eibergen bij de Eiberrun.

Zaterdagavond toen de schemering al bijna inviel waren de mannen van de baan klaar met hun werk. Een verdiend pilsje was het resultaat. De baan is nu volledig rood. Woensdag (morgen, 3 juni) komt er een ploeg die alle lijnen gaat uitzetten. Als het aanstaande maandag dan mooi weer is zullen de lijnen er ook opgespoten worden. Als dit allemaal klaar en gedroogd is volgt er op 17 juni een keuring. Als alles meezit kan er dan op donderdag 18 juni op de baan getraind worden.

Naast de baan wordt er ook hard gewerkt aan de nieuwe kantine en kleedkamers. De verwarming en de vloer liggen er al in. Eind volgende week zal waarschijnlijk het hoogste punt bereikt worden! In de weken daarna volgen de wanden, gevels en ook het dak.

Weer terug naar het sportieve gedeelte… Gerben Schreurs, Lars Duistermaat en Sandra Wassink stonden in Eibergen op het podium. Gerben en Lars werden eerste en derde bij de 5 Engelse Mijl. Gerben liep 26m50, dat is 18 Km p/u gemiddeld. Lars finishte 16 seconden later. Sandra werd tweede op de 10 mijl in een tijd van 1u 10m 48s. Ingrid Dielen kwam in Eibergen op 41m12 uit op de 5 EM. Een sfeerreportage van de Eiberrun staat hier.

In Winterswijk zelf was voor de derde keer Running Winterswijk. Ook nu diverse prijzen. Daphne de Koning was de snelste (jonge) dame op de 5,6 km. De juniore liet alle andere vrouwen en meiden achter zich! Daphne liep een knappe tijd van 26m47. Daarna kwam Lonneke Ars over de streep in een tijd van 28m44.

Bij de mannen waren Vincent te Brake en Ferdi Ubbing als eerste over de streep. Vincent liep 21m04s, Ferdi een minuut langzamer 22m05s. Vincent vond het parcours maar wat zwaar: “Pittig parcours door de vele zandwegen en de wind, maar wel heel mooi om te lopen. Vanaf nu richt ik me weer wat meer op mijn snelheid.” Als team vielen Lonneke en Ferdi ook nog in de prijzen met het team van Hertog Karel van Gelre, samen met Angelique en Jeroen. Marieke Horstink, aspirant-lid, won de 10,2 km in een tijd van 47m49s.

In Oosterbeek kwam Thomas Konings op de 10 km bij de Stuwwalloop tot een tijd van 40m23s Daarmee werd hij zevende.

Foto’s, gemaakt door Wim en Tom, van afgelopen weekend staan hier.

Op www.runningwinterswijk.nl en www.eiberrun.nl zijn alle uitslagen en veel foto’s te bekijken.