Atletiek

Hardlopen

Archeus zestal trotseert Veluwse hoogtemeters

veluwezoomtrail-2016-groepsfoto2Een kloek zestal nam afgelopen zaterdag de uitdaging aan om de Veluwe te doorkruisen. Over gebaande paden maar ook deels over wildsporen, heide en ruiterpaden. Slechts de eerste paar honderd meters van de route waren verhard. Door de regen van de voorgaande dagen waren een aantal stukken in het parcours zelfs behoorlijk modderig.

Op 14 km na de start werden de lopers getrakteerd op een prachtig uitzicht op een lange steile helling. Voor een aantal deelnemers een minder prachtig vooruitzicht want deze moest beklommen worden. En bij het bereiken van de top lag er nog een verrassing. Na een haakse bocht liep het nog verder omhoog. Niet zo steil meer maar voldoende om de benen verder op de proef te stellen.

Patrick en Jelle waren als eerste vertrokken voor de 25 km met ca 230 hoogtemeters. Achteraf bleek deze trail met 24,3 km iets korter dan aangekondigd.
De 18 km was stiekem iets langer. Dit werd tijdens de loop verteld door medelopers die de route ter voorbereiding hadden nagemeten. En inderdaad, pas na 19,5 km werd de finishlijn gepasseerd. (en het sporthorloge gaf met 205 hm ook iets meer aan dan de aangekondigde 160).

Onze Archeus lopers Han, Jelle, Patrick, Lianne, Bram en Edwin kijken terug op een mooie trail maar beleefden deze ieder op een eigen manier. Han gaf vooraf nog aanwijzingen voor de beklimmingen en had tijdens de tocht nog tijd voor een dringende sanitaire stop, Jelle heeft lekker ontspannen gelopen en is helemaal tevreden en voldaan, Patrick liep de trail zonder problemen maar liet zich in de derde helft nog vervangen, Lianne vindt loopt liever een marathon (“quote”: die is minder zwaar”), Edwin heeft zowel afgezien als genoten en nam daardoor de tijd en Bram vond de klimmetjes vooral gemeen maar gaat nog een keer terug om zijn picknickmand op te halen.

Allen zijn ze nu trotse bezitter van de enige echte Veluwezoom trail Buff en ze hebben de smaak te pakken gekregen.
Daarom: Next time to trail: zaterdag 16 juli (meer info volgt).